Lifestyle

Brunchen in Amsterdam? Dan is dit dé plek waar je moet zijn

Brunchen in Amsterdam? Dan is dit dé plek waar je moet zijn

Iets waar ik altijd heel erg van kan genieten, is lekker eten. Als ik met mijn vriendinnen samenkom, gaan we vaak naar een restaurant. Tijdens restaurantweek staan we altijd vooraan om nieuwe plekjes te leren kennen en tijdens onze tripjes naar Parijs was het uit eten gaan één van de belangrijkste activiteiten. 

Eén van mijn favoriete restaurants in Amsterdam, is NENI. Tijdens een kerstuitje van mijn werk hadden we daar een borrel waardoor ik kennis mocht maken met de heerlijke hapjes en gerechten die NENI serveert. Ook heb ik inmiddels heel wat keren eten besteld bij NENI - thank you corona. Laatst ben ik met mijn ouders uitgebreid gaan eten bij NENI en dat stelde absoluut niet teleur: we hadden het Balagan menu besteld en het ene na het andere fantastische gerecht werd op tafel gezet. 

NENI heeft nu een nieuw menu en samen met die twee vriendinnen die ook dol zijn op lekker eten, ben ik afgelopen weekend dit menu gaan proeven. Eten bestellen bij NENI staat garant voor een super heerlijke maaltijd, eten daadwerkelijk eten bij NENI is een belevenis. Het restaurant - dat zich bevindt in de oude Citroen garage vlakbij Olympisch Stadion - ziet er geweldig uit én de service is top.

NENI heeft een speciaal brunchmenu wat echt een goede deal is. De 'weekend brunch' (die slechts 35 euro kost) bestaat uit een signature cocktail, een aantal mezzes als voorgerecht, een hoofdgerecht naar keuze en een aantal desserts. Delen wordt aangeraden en dat zou ik ook maar doen want dat is dé manier om zo veel mogelijk van de geweldige smaakcombinaties te proeven.

Onze brunch werd dus afgetrapt door de signature cocktail: The Lemonman. In lange tijd heb ik niet zo een lekkere én originele cocktail geproefd. Het eerste wat je merkt, is dat het een lekker fris drankje is. Zoals de naam al zegt, zit er citroen in (een knipoog naar de oude garage die NENI Amsterdam verwerkt in veel gerechten) en dat wordt gecombineer met onder andere rozemarijn. Aan het einde viel me op dat er ineens een amandelachtige smaak naar voren kwam en dat kan kloppen want er zit orgeade in - dit is een Surinaamse siroop gemaakt van amandelen en suiker. Een bijzondere combinatie wat mij betreft én super lekker!

Tijdens de mezzes werd het mijn vriendinnen duidelijk dat NENI niet zo maar een restaurant is maar een feestje om te eten. We kregen een humus geserveerd, labne, een tuinbonensalade met geitenkaas en popcorn falafel - vergezeld met twee soorten brood. Ik heb heel wat humus gegeten in mijn leven en eerlijk gezegd vind ik het nu wat saai maar de humus van NENI is next level, zeker in combinatie met het perfect gebakken brood. Wat ook opviel was het heerlijke sausje wat bij de falafel hoorde. Toen de falafel op was, hebben we die nog gebruikt om brood in te dippen. Sterker nog: het bakje ging brandschoon mee met de serveerster. 

Ik en mijn vriendinnen hadden heel verschillende hoofdgerechten gekozen. Aan tafel werd geserveerd: Haya's Fish Chraime (een visgerecht), Sabich (een vegetarisch gerecht) en Meghreb Kabab Zalook (een vleesgerecht). Opnieuw was alles echt super lekker! Mijn keuze - de Kabab - was mijn favoriet maar die andere gerechten zijn ook een aanrader, zeker als je van vis houdt of vegetarisch eten. De Kabab lag op een 'bedje' van gerookte aubergine (mijn favoriete groente) gemixt met andere groente. De zeebaarsfilet lag op een heerlijke rode en tikkeltje pittige saus. De 'Sabich' is een fijne combinatie van humus, aubergine (mijn vriendin noemde het de lekkerste aubergine ooit), tomatensalsa en een zachtgekookt ei. Onder het genot van een nieuwe cocktail - die kan je ook echt goed bestellen bij NENI - waren de gerechten eigenlijk veel te snel op. 

Tot slot het dessert: een waardig einde aan de middag vol heerlijk eten. Er werden drie verschillende desserts gepresenteerd. Allereerst een Madagascar chocolademouse met caramel tahina en creme anglaise. De tweede was een bijzonder ijsdessert met een bolletje muscovado ijs, halva, dadelsiroop en gecarameliseerde pecannoten. Het derde gerecht was een soort panna cotta met daarop rozensiroop, kokos en pistache. Ook dit was weer echt smullen. De middag werd goed afgesloten met een limoncello on the house

Woon je in Amsterdam of ga je Amsterdam bezoeken? Dan - je raadt het misschien al - is NENI écht een aanrader. Trek er een paar uur voor uit en dankzij het geweldige eten, het mooie restaurant en de goede service heb je een middag om nog lang over na te praten. 

Beeld: Trendalert & Neni Amsterdam
Deel dit artikel
Back to top