Lifestyle

Met deze iPhone app maak je jouw telefoon persoonlijker dan ooit

Met deze iPhone app maak je jouw telefoon persoonlijker dan ooit

Wat is leuker dan persoonlijke widgets hebben op jouw iPhone? Toen iOS 14 uitkwam werd dit al mogelijk, maar een aantal opties misten. Je wilt soms gewoon een specifieke quote of foto op je beginscherm hebben staan om het geheel wat persoonlijker te maken. 

En daar was Widgetsmith. Dé app waarmee je jouw perfecte homescreen kunt ontwikkelen! Maar hoe doe je dit precies? In dit artikel leggen wij uit hoe je Widgetsmith gebruikt op een iPhone. 

 

Stap 1. Widgetsmith downloaden in App Store

Alles begint natuurlijk met het daadwerkelijk downloaden van de app Widgetsmith op jouw iPhone. Gelukkig hoef je niet lang te zoeken wat deze app staat helemaal bovenaan wanneer je de term 'Widgetsmith' gebruikt of klik simpelweg hier

Stap 2. Formaat van widget bepalen

Zodra je de app Widgetsmith geopend hebt, krijg je als het ware een keuzemenu met verschillende formaten. De app biedt kleine, medium en grote widgets aan. Wat de beste optie is? Dat ligt volledig aan jouw wensen. Vind je het niet erg als de widget veel ruimte in beslag neemt? Dan kun je gemakkelijk voor 'Add Large Widget' kiezen. In het begin zal het voornamelijk even kijken zijn wat het beste op jouw beginscherm past. 

Stap 3. Inhoud bepalen

Heb je een keuze kunnen maken uit de verschillende formaten? Dan is het tijd om de inhoud van jouw widget te gaan bepalen. Klik bijvoorbeeld op 'Add Small Widget'. Je krijgt nu verschillende opties als foto's, tijd, datum en het weer te zien. Veel mensen kiezen ervoor om een klok-widget te plaatsen op hun beginscherm. Apple heeft ook zo’n widget, maar met Widgetsmith kun je ook nog eens de kleur, stijl en algemene sfeer van jouw klok aanpassen. Zo maak je het geheel een stuk persoonlijker!

Stap 4. Widget toevoegen aan beginscherm

Zodra je klaar bent met het ontwerpen van jouw widget is het natuurlijk belangrijk dat deze ook echt op jouw beginscherm komt te staan. Hoe je dit doet? Ga naar je beginscherm. Houd je vinger net zo lang op het scherm totdat de apps gaan 'wiebelen' en je links bovenaan een '+' ziet staan. Klik vervolgens op het plusje en scrol helemaal naar beneden. Ergens in deze lijst moet je de app Widgetsmith zien staan. Klik hierop en voeg de widget toe! Niet meer niet minder. Als het goed is verschijnt jouw zelfontworpen widget nu op het beginscherm. Hoe leuk is dat? 

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top