Beauty

Dit is dé manier om jouw ogen te laten spreken deze feestdagen

Dit is dé manier om jouw ogen te laten spreken deze feestdagen

Deze kerst zien we veel rode eyeliner, maar ook er is nog een mogelijkheid om te kunnen schitteren tijdens het kerstdiner; namelijk met blauwe eyeliner. Heb je nog niet eerder gekleurde eyeliner gedragen of weet je niet hoe je dit zou kunnen doen? Geen zorgen, met deze tips komt het namelijk helemaal goed.

Dit is hoe je blauwe eyeliner kunt dragen!

4 tips voor het dragen van blauwe eyeliner

Bij het dragen van wat voor kleur eyeliner dan ook, zijn er een paar handige tricks om te onthouden. Dit zijn de tips waardoor je eyeliner langer blijft zitten en waarme je altijd goed zit qua look.

1. Begin met oogprimer

Voordat je begint met je oogmake-up, breng je een oogprimer of oogschaduwbasis aan. Met primer op je ogen zorg je er namelijk voor dat je oogleden mooi glad worden en dat je make-up langer blijft zitten. Breng de primer voorzichtig aan met een klein kwastje of, nog beter, met je vingers en werk vanuit de binnenste ooghoek naar buiten. Laat het even goed intrekken en ga dan door naar de volgende stap. 

2. Eerst oogschaduw, dan eyeliner

Na de basis gaan we door met de oogschaduw. Ook als je niet zo'n fan bent van oogschaduw, is het mooi om toch even een neutrale basis aan te brengen. Een vleugje taupe of een andere bruintint, net even een beetje glitter of highlighter laten je ogen net wat frisser lijken. En: goed blenden, natuurlijk!

3. Tijd voor de eyeliner

Bedenk hoe je je eyeliner precies wilt hebben. Wil je een van deze eyeliner trends proberen en voor grafische lijnen gaan of houd je het klassiek? Gebruik een blauwe eyeliner met een klein kwastje of penpunt, zodat je precies kunt werken. Begin in de binnenste ooghoek en breng eerst een kleine lijn aan, zo dicht bij je wimperrand als mogelijk. Als die basislijn op je ooglid zit, kun je alle kanten op.

4. Maak het af met blauwe mascara (of zwarte)

Blauwe eyeliner combineert natuurlijk goed met blauwe mascara. Maak je look daarmee af als je voor een uitgesproken look wilt gaan. Liever zwarte mascara? Dat kan natuurlijk ook. Met kerst kun je ook denken aan nepwimpers.

 

Hallo inspiratie: dit zijn de leukste looks met blauwe eyeliner 

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top