Haarverzorging

Alles wat je wilt weten over hairextensions

Alles wat je wilt weten over hairextensions

Heb jij altijd al gedroomd van lang en vol haar, maar heb je dit niet van jezelf? Hairextensions zijn dé oplossing om op een makkelijke manier langer haar te krijgen! Tegenwoordig hebben veel vrouwen prachtige extensions, terwijl je dit in de eerste instantie helemaal niet ziet. 

Van de voor- en nadelen tot de verschillende soorten nephaar, in dit artikel lees je alles over hairextensions. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder.

 

Wat zijn hairextensions?

Je zal er vast wel eens van gehoord hebben, maar wat zijn hairextensions precies? Je maakt als het ware gebruik van nephaar om jouw eigen coupe langer en voller te laten worden. De meeste mensen kiezen ervoor om hairextensions te laten zetten bij de kapper, maar er zijn ook opties waardoor je er niet maandenlang aan vastzit. 

Welke soorten hairextensions zijn er? 

Nu je op de hoogte bent van wat hairextensions zijn, is het natuurlijk ook goed om te weten welke soorten extensions er bestaan. Elk type hairextension beschikt over specifieke eigenschappen wat gebaseerd is op hoe ze aan de haarwortels zijn bevestigd. 

1. Clips

Lijkt het je gaaf om zo nu en dan wat langer en voller haar te hebben? Dan zijn clips misschien wel perfect voor jou. Dit type hairextension is ideaal voor eenmalig gebruik en zijn makkelijk aan te brengen. Met eenmalig gebruik bedoelen we natuurlijk op de momenten dat jij het wilt. Je kunt de clips namelijk meerdere keren dragen!

2. Tape-in extensions

Hierbij worden de extensions als het ware in het haar ‘geplakt’ door middel van een speciale plakrand. Het voordeel aan tape-in extensions is dat je ze gemakkelijk zelf aan kunt brengen. Let er wel op dat deze hairextensions na ongeveer acht weken weer omhoog geplaatst moeten worden. Heb je niet zo'n zin om dit regelmatig bij te houden, maar wil je wel zo nu en dan langer haar? Dan kun je beter gaan voor clips. 

3. Weave

Van dit type hairextension heb je waarschijnlijk wel eens gehoord. Bij deze techniek wordt het haar met naald en draad tegen de hoofdhuid gevlochten. Het voordeel hieraan is dat weave echt vast zit aan je haar en dus niet snel loslaat.

4. Microringen

De naam zegt het al een beetje, maar microringen zijn kleine ringetjes die dezelfde kleur hebben als je eigen haar. Vervolgens wordt er een pluk nephaar door het ringetje getrokken wat ervoor zorgt dat je een volle coupe krijgt. De microringen worden zonder chemicaliën aangebracht en blijven lang zitten. Heb je dun haar? Dan is deze hairextension-methode misschien niet de beste optie voor jou. Het gevaar met dun haar is dat je de ringetjes kunt gaan zien.

5. Bondings

Deze hairextensions worden door middel van een warmtetang en speciale lijm vastgezet in jouw haar door een ervaren kapper. Bondings blijven lang zitten en geven ook nog eens een natuurlijke uitstraling!

6. Flip in hair

Bij flip in hair wordt er gebruik gemaakt van een volle haarmat die bevestigd is aan een visdraad. Deze hairextensions breng je tussen jouw eigen haar aan, waardoor je uiteindelijk niets meer ziet van het visdraad. Dit is niet alleen een hele simpele, maar ook nog eens een praktische methode om je haar te verlengen!

Het verschil tussen synthetische- en natuurlijke extensions

Wil je dat jouw hairextensions er 'echt' uitzien? Dan kun je het beste kiezen voor de natuurlijke variant. Dit is dan ook gelijk het grootste verschil tussen beide opties. Synthetische extensions zijn gemaakt van kunststof vezels waardoor ze er wat onnatuurlijker uitzien. Daarnaast kun je deze hairextensions niet stijlen of krullen met hitte. Waarom? Omdat de hairextensions op deze manier zullen smelten. Veel vrouwen kiezen dan ook voor kwaliteit, waardoor hun voorkeur uitgaat naar natuurlijke hairextensions. 

De voordelen van hairextensions

Het is natuurlijk niet voor niets dat veel vrouwen met hairextensions rondlopen. Ze brengen namelijk verschillende voordelen met zich mee:

  • Hairextensions creëren meer volume in je haar.
  • Als je nog niet zeker weet welke (nieuwe) haarkleur het beste bij je past, kun je altijd een paar hairextensions uitproberen.
  • Hairextensions zijn heel veelzijdig omdat je er verschillende kanten mee op kunt gaan.
  • Ze zorgen voor een gevoel van voldoening als je altijd al droomde van prachtig lang jaar.

De nadelen van hairextensions

Toch zijn er ook wat nadelen verbonden aan hairextensions:

  • Het aanbrengen van hairextensions kan heel wat tijd in beslag nemen. Het is dan ook een lange zit.
  • De meeste hairextensions worden door middel van lijm aangebracht. Dit kan leiden tot schade aan jouw haar en hoofdhuid. Houd hier rekening mee als je kiest voor hairextensions.
  • De hairextensions krijgen geen natuurlijke voeding uit je hoofdhuid, waardoor je ze extra goed moet verzorgen. Vraag je kapper om advies!

Hoe moet je hairextensions verzorgen? 

Nadat de hairextensions zijn aangebracht, is het erg belangrijk om deze op de juiste manier te verzorgen. Hoe je dit doet? Het wassen, drogen en stylen van hairextensions gaat vrijwel hetzelfde als bij natuurlijk haar. Was het dus niet te vaak en gebruik goede haarverzorgingsproducten. Extra tip: masseer je hoofdhuid - tijdens het haar wassen - niet te hard, maar zacht en geleidelijk. Hiermee voorkom je eventuele schade.

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top