Interior

Kerstboom optuigen? Met deze stappen komt dat helemaal goed!

Kerstboom optuigen? Met deze stappen komt dat helemaal goed!

Een kerstboom versieren blijft een lastige taak, want wat hang je nou eigenlijk als eerste in de boom? We hebben er allemaal wel eens over uren gedaan om de kerstversiering perfect in de boom te krijgen. En dan hebben we het nog niet eens over de verschillende stijlen en kleuren die gebruikt kunnen worden in de kerstboom. 

De volgende stappen en tips zullen het optuigen van de kerstboom een stuk gemakkelijker maken, met als eindresultaat een prachtige kerstboom!

Stap 1. De lichtjes

Lampjes kunnen natuurlijk echt niet missen in de kerstboom! Dit is de eerste stap voor het optuigen van de boom, het wordt namelijk heel lastig om deze nog mooi te verwerken als de ballen er eenmaal inzitten. 

Weet je niet zo goed hoeveel lichtjes je nodig hebt? Het is handig om aan te houden dat het mooi is als er per halve meter 100 lampjes zijn. Heb je dus een boom van 1 meter? Dan kun je het beste kiezen voor ongeveer 200 lampjes. 

Tip: om het licht in de boom nog beter te verdelen kun je de lampjes verticaal ophangen, in plaats van horizontaal. 

 

Stap 2. De slingers

Nu is het tijd voor de slingers! Je kunt het beste bovenaan beginnen met het ophangen van kerstdecoratie, anders loop je het risico dat je eerder opgehangen versiering uit de boom stoot. Probeer hierbij de slinger in een golvende beweging in de boom te hangen, als deze strakgespannen staat is het natuurlijk niet mooi. Maak vooral gebruik van de diepte in de boom, dit zorgt ervoor dat er straks nog genoeg ruimte is voor de ballen en andere versiering.

Tip: door de dikkere slingers onderin de kerstbroom te hangen en de dunnere slingers bovenin, krijg je een mooi geheel!

 

Stap 3. De kerstballen

Dan gaan we door met de kerstballen. Begin ook hier weer bovenaan de kerstboom en voor een mooie verhouding kun je ook hier ervoor kiezen om de kleinere ballen boven in te hangen en de grote kerstballen onderaan te laten stralen. Probeer de kerstversiering binnen een thema te houden, kies bijvoorbeeld voor twee kleuren of juist voor verschillende tinten van één kleur. 

Tip: hang de ballen in de boom met een zelfgemaakt strikje of touwtje, dit zorgt gelijk voor een hele andere sfeer in de boom en maakt deze ook nog eens uniek!

 

Stap 4. Finishing touch

Om te weten of je kerstboom helemaal naar wens is kun je er het beste even van een afstandje naar kijken. Mis je nog wat? Dan is het leuk om nog wat decoratie toe te voegen! Denk bijvoorbeeld aan wat nepsneeuw of koop een paar mooie ornamenten om de lege plekjes op te vullen. 

 
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top