Lifestyle

Vegetarisch eten? Dat doe je met deze 5 kookboeken!

Vegetarisch eten? Dat doe je met deze 5 kookboeken!

Eet je al een tijdje vegetarisch of wil je dit gaan doen, maar heb je wat inspiratie nodig om de heerlijkste recepten te maken? Dat is natuurlijk meer dan logisch. Ondanks dat we allemaal wel master chefs zouden willen zijn die de lekkerste maaltijden uit hun mouw schudden, kan wat extra leesvoer natuurlijk geen kwaad.

Van het hele jaar door vegetarisch eten tot de fantastische recepten van Jamie Oliver, Wij hebben de 5 beste vegetarische kookboeken voor je op een rijtje gezet.

Vega Curry - Nahid Hassan

Ben jij fan van Indiase recepten? Goed nieuws! Met het boek ‘Vega Curry’ maakt Nahid Hassan de keuken van zijn thuisland voor iedereen toegankelijk. Toen hij in de keuken van een Indiaas restaurant werkte, zag hij dat het keukenpersoneel iets heel anders te eten kreeg dan de gasten. Wat zij kregen? Authentieke Bengaalse en Indiase gerechten die je nergens kon bestellen. Waan jezelf in de Indiase keuken met dit heerlijke vegetarische boek.


Vega curry bij Bol.com

Veg – Jamie Oliver

Jamie Oliver, wie kent hem niet? Hij is wereldwijd bekend onder kookliefhebbers en maakt de lekkerste gerechten. Het boek ‘Veg’ is perfect voor iedereen die van groenten en vegetarisch eten houdt. Ben je geen master chef in de keuken? Geen probleem! Het boek van Jamie Oliver bevat simpele en makkelijke gerechten die ook jij kunt maken. Ideaal, toch?


Jamie Oliver - VEG bij Bol.com

De Hippe Vegetariër - Isabel Boerdam

Een vegetarisch boek van Nederlandse bodem: De Hippe Vegetariër. Wie zegt dat vegetarisch eten saai is? Isabel Boerdam – schrijfster van het boek – biedt inspiratie om op een bourgondische en gezonde manier te genieten van vega eten. Je gaat niet alleen bewuster kijken naar de maaltijden die je creëert, je wordt er ook nog eens fitter en gezonder van.


De Hippe Vegetariër bij Bol.com

Vegetarisch het jaar door - Anna Jones

Elke dag nieuwe vegetarische recepten bedenken is verleden tijd. In het boek ‘Vegetarisch het jaar door’ staan maar liefst 250 (!) recepten voor alle seizoenen. Een ander bijkomend voordeel is dat er zowel uitdagende als makkelijke recepten instaan. Ga jij de uitdaging aan om het hele jaar vegetarisch te koken?


Vegetarisch het jaar door bij Bol.com

Bowls of Goodness - Nina Olsson

Ben jij ook zo’n fan van die overheerlijke bowls? Het ziet er altijd zo prachtig uit dat het bijna zonde is om op te eten. Nina Olsson laat in haar kookboek zien dat het voor ieder moment – en dan ook echt ieder moment – van de dag mogelijk is om een vegetarische bowl in elkaar te flansen.


Bowls of Goodness bij Bol.com

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top