Lifestyle

Dit zijn alvast 6 inspirerende en goede voornemens om op je lijstje te zetten voor 2022

Dit zijn alvast 6 inspirerende en goede voornemens om op je lijstje te zetten voor 2022

Het nieuwe jaar komt steeds dichterbij en dat betekent ook een vers lijstje met goede voornemens. Van meer sporten tot meer tijd voor jezelf nemen, misschien heb je er al een paar bedacht. Heb je nog wat inspiratie nodig? Dit zijn alvast 6 inspirerende goede voornemens om op jouw lijstje te zetten voor het nieuwe jaar. 

Goede voornemens 2022 #1 - Lees elke dag 15 tot 30 minuten

Meer sporten staat op veel lijstjes met goede voornemens, maar wat dacht je van meer lezen? In plaats van Netflix aan te zetten, ga je in 2022 echt even zitten voor de boeken die je al zo lang wilt lezen. Maak voor jezelf het doel zo concreet mogelijk (enter habitstacking!) door bijvoorbeeld 15 minuten per dag te lezen of 30 minuten. Als je nauwelijks leest dan is het handig om het eerst op te bouwen - begin met 10 minuten, daarna 15 en dan 20 en door naar de 30. Na een tijdje merk je dat 30 minuten zo voorbij vliegen. 

Goede voornemens 2022 #2 - Meer mediteren

Installeer een van deze mindfulness apps op je telefoon als je in 2022 meer wilt mediteren. We weten allemaal dat mindfulness en meditatie ontzettend goed is om even tot rust te komen en je hoofd leeg te maken. Toch neem je er zelf niet altijd de tijd voor. Herkenbaar? Dan is dit een goed voornemen voor op jouw lijstje.

Goede voornemens 2022 #3 - Ga elke dag even naar buiten (ook als het regent!)

Door die lockdowns zitten we meer binnen dan ooit. De neiging om de hele dag binnen te zitten, helemaal in de koude maanden, is groter dan ooit. Je hoeft waarschijnlijk niet eens de deur uit, als je thuis werkt. Heb je er moeite mee om elke dag naar buiten te gaan? Maak dan een afvinklijst om jezelf te motiveren elke dag even naar buiten te gaan. Al is het maar een rondje lopen of een koffie to-go halen. 

Goede voornemens 2022 #4 - Drink elke dag genoeg water 

In de zomer is het niet zo moeilijk om elke dag genoeg water te drinken, maar in de winter lukt het minder goed. Je bent echt niet de enige die daar last van heeft. Toch is het belangrijk om genoeg water te blijven drinken, al is het alleen maar omdat je huid er een enorme boost van krijgt. Net als bij naar buiten gaan, kun je een schema voor jezelf maken of in je agenda of een app bijhouden hoeveel glazen water je drinkt. Doe je het een week onwijs goed? Dan trakteer je jezelf natuurlijk op iets lekkers of moois. Hallo motivatie!

Goede voornemens 2022 #5 - Probeer een nieuwe sport

Loop je altijd langs die yogastudio in de buurt waar je eigenlijk wel naar binnen wilt stappen? We've all been there. Als je meer naar de sportschool wilt gaan in 2022 of een nieuwe sport wilt uitproberen, moet je die drempel even over. Spreek met jezelf af dat je dat deze maand of in januari een proefles volgt om te kijken hoe het is. 

Goede voornemens 2022 #6 - Zorg voor me-time 

Al die lockdowns en het thuiswerken gaan je niet in de koude kleren zitten. Zorg dat je niet non-stop werkt, maar neem ook genoeg tijd voor jezelf. Een goed voornemen voor 2022 is om meer me-time in te plannen. Een fijn maskertje voor je gezicht, uitgebreid in bad of een dagje naar de sauna met een vriendin. Neem die tijd voor jezelf. 

 
Beeld: Pexels
Deel dit artikel
Back to top