Lifestyle

Dit waren de 8 beste Netflix-series van 2021

Dit waren de 8 beste Netflix-series van 2021

Dat Netflix over veel binge-materiaal beschikt, wisten we natuurlijk al. Of je nu fan bent van geschiedenis, science fiction of misdaad; Netflix heeft het allemaal. Je hebt het afgelopen jaar dan ook vast een hoop series voorbij zien komen. Maar wat waren de beste Netflix-series van 2021? Wij hebben de populairste titels voor je op een rijtje gezet!

 

Squid Game

We trappen af met misschien wel dé hit van 2021: Squid Game. Nog nooit van gehoord? Honderden Koreanen worden uitgenodigd om een nogal bizar spel te spelen. Maar wat krijgt de winnaar? Een zak met geld. En dat is nog zacht uitgedrukt: het zijn flink wat miljoenen. Toch zit er ook een keerzijde aan het spel. De verliezers worden namelijk gedood. Wie had gedacht dat onschuldige spelletjes die ze vroeger als kind speelden, zo zouden eindigen.

Lupin

In deze Netflix-serie speelt de charmante en goedgeklede Assane Diop de hoofdrol. Hij laat zich inspireren door Arsène Lupin waardoor hij niet alleen een dief is, maar ook iemand die harten steelt. Zijn vader is in zijn jeugd onterecht beschuldigd van diefstal waardoor hij het leven niet meer zag zitten. Assane neemt wraak, en hoe. Komt Diop je bekend voor? Dat kan kloppen! Omar Sy - zijn echte naam - heeft namelijk ook fantastisch gespeeld in de film Intouchables (2011).

Peaky Blinders

Peaky Blinders is dan misschien toch wel onze all-time favorite. En terecht. Deze Britse serie speelt zich af in de Engelse industriestad Birmingham, net na de Eerste Wereldoorlog. Thomas 'Tommy' Shelby - leider van een beruchte criminele staatsbende - wil door middel van misdaad hogerop de maatschappelijke ladder klimmen. Wat? Ja, echt. Hij is dan ook één van de meest gevreesde mannen van Birmingham. Tijdens deze serie volg je zijn pad vol misdaad en bedrog, maar niet zonder gevolgen… Bekijk hieronder alvast de trailer van seizoen 6!

Undercover

Voor de fans van Nederlandstalige-series onder ons die Undercover nog niet hebben gezien - dit is een echte aanrader. Dat de serie zo populair is, was goed te merken het afgelopen jaar. Undercover vertelt het verhaal van de drugscrimineel Ferry Bouman. Het is niet voor niets dat hij de Pablo Escobar van het zuiden wordt genoemd. Wil je meer weten? Kijk dan vooral nog de serie!

La Casa De Papel

Vijf seizoenen, veel criminelen en een hoop geld verder; La Casa De Papel behoort absoluut tot één van de beste Netflix-series ooit. In de eerste twee delen is El Profesor te zien die met acht criminelen de grootste overval in de Spaanse geschiedenis pleegt: de bezetting van de Koninklijke Munt van Spanje. Na deze bankroof gaan de criminelen op vakantie, maar lang duurt het niet. De Spaanse Bank - genaamd Banco de España in Madrid - is het doelwit. Genoeg spanning, actie en sensatie dus!

The Queens’s Gambit

Wist je dat The Queens’s Gambit de best bekeken Netflix-miniserie ooit is? Met maar liefst 62 miljoen kijkers in de eerste maand nadat de serie verscheen, schuift The Queens’s Gambit alle andere series met gemak aan de kant. In deze Netflix-serie staat wees en schaakwonder Beth Harmon centraal. Zij hoopt ooit ’s werelds grootste schaker te worden, maar dat gaat niet van een leien dakje. Ze kampt namelijk met emotionele problemen én daarbovenop een drugs-en alcoholverslaving.

Bridgerton

We gaan van de best bekeken Netflix-miniserie naar een andere zeer goed bekeken serie: Bridgerton. Het verhaal neemt je mee naar London. Alleen niet in 2021, nee, heel wat jaren geleden. Je volgt - vanuit het perspectief van Lady Whistledown - de meest romantische verhalen uit deze tijd.

The Crown

Altijd al benieuwd geweest naar het leven van de Britse koningin Elizabeth II? In de serie The Crown wordt haar leven op een romantische wijze gedocumenteerd. Een meeslepend en groots verhaal met grandiose acteurs. Eén ding is zeker: na het kijken van deze serie krijg je begrip én onbegrip voor het Britse koningshuis.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top