Haarverzorging

Dikker haar krijgen? Gebruik deze 5 handige tips!

Dikker haar krijgen? Gebruik deze 5 handige tips!

Iets waar iedere vrouw wel van droomt: het krijgen van dikker haar. Niemand zit namelijk te wachten op een dunne, platte of slappe coupe. Veel vrouwen kiezen voor extentions als zij dikker haar willen, maar niet iedereen wordt hier blij van. Gelukkig zijn er ook andere manieren om vollere lokken te krijgen.

Ben je benieuwd? Wij geven je 5 handige tips waardoor jij straks kunt genieten van dikker haar!

 

Gebruik een verdikkende shampoo en conditioner

Waarschijnlijk heb je er al wel eens van gehoord, maar een verdikkende shampoo of conditioner gebruiken kan er écht voor zorgen dat je haar meer volume krijgt. Hoe dat kan? Deze producten bevatten (meestal) minder conditionerende ingrediënten, zodat ze het haar niet verzwaren. Is het je al eens opgevallen dat - wanneer je haar zwaar aanvoelt - je er niet gemakkelijk volume in krijgt? Dat kan dus komen omdat je de verkeerde shampoo en conditioner gebruikt.

Haar én hoofdhuid gezond houden

Wist je dat het onmogelijk is om mooi haar te krijgen als je het constant wordt beschadigd? Regelmatig gebruik van warmteproducten - zoals een stijltang of föhn - is hier een goed voorbeeld van. Natuurlijk begrijpen we dat het soms wel nodig is om deze apparaten te gebruiken, maar je kunt er ook voor zorgen dat de beschadiging geminimaliseerd wordt. Gebruik bijvoorbeeld een hittebeschermende spray voordat je jouw coupe in model brengt. Daarnaast helpt het om je haar niet te vaak te wassen en wanneer je dit wel doet, het gebruik van conditioner te beperken.

Vitamine B en Omega-3

Naast het verzorgen van jouw haar en hoofdhuid, is het ook belangrijk dat je genoeg vitamines binnenkrijgt. Door extra vitamine B en Omega-3 in te nemen, wordt er meer keratine aangemaakt. Dit is dan weer het stofje dat voorkomt in je haar en nagels. Voor de vis- en notenfans onder ons: eet lekker veel van dit soort producten! Bonus: ook je huid wordt hier erg blij van. Een win-win situatie, toch? 

Borstel je haar nooit als het nat is

Kam jij je haar altijd direct nadat je het hebt gewassen? Dit is niet de beste manier om je lokken te verzorgen. Haar is namelijk ontzettend kwetsbaar wanneer het nat is. Je kunt het daarom het beste alleen borstelen als jouw haar droog is. Gebruik een goede borstel - zoals een tangle teezer - en vermijd ruwe handdoeken. Door een katoenen handdoek te gebruiken voorkom je dat het haar afbreekt. Het zijn kleine dingen, maar het kan er echt voor zorgen dat je dikker haar krijgt!

Breng een bezoekje aan de kapper

Je zou denken dat - als je zo min mogelijk naar de kapper gaat - jouw haar vanzelf langer en dikker wordt. Ik geef je enigszins gelijk, want je haar wordt inderdaad steeds langer als je een bezoek aan de kapper blijft uitstellen. Toch zijn de punten van je haar het oudst en dus ook het meest kwetsbaar. Er bestaat een grote kans dat jouw puntjes afbreken zonder dat je het doorhebt. Zeker als je een tijd niet bij de kapper bent geweest, splijten de punten en wordt de onderkant alleen maar dunner. Wil jij (optisch) dikker haar krijgen? Ga op tijd en regelmatig naar de kapper!

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top