Lifestyle

6 redenen waarom jouw mannelijke bedpartner zijn erectie verliest

6 redenen waarom jouw mannelijke bedpartner zijn erectie verliest

Om gelijk maar met de deur in huis te vallen: merk je dat jouw partner zijn erectie verliest? Dan vraag je jezelf natuurlijk af waarom dit kan want het kan toch niet zomaar van het ene op het andere moment gebeuren? Of ligt het aan mij? Toch praat je hier misschien liever niet over met vriendinnen, want het is nou niet iets waarmee je loopt te pronken. 

Er zijn verschillende redenen waarom jouw man zijn erectie kan verliezen. Van stress tot het gebruik van medicatie, wij bespreken 6 mogelijke redenen waarom jouw mannelijke bedpartner zijn erectie verliest. 

 

Angst, depressie of PTSS

Iets waar je liever niet aan denkt, maar bovenstaande symptomen kunnen een grote impact hebben op iemands leven en dus ook op de seksuele opwinding. Iemand die kampt met een depressie, kan het soms moeilijk vinden om een gevoel van verlangen naar zijn partner te ervaren. Voor andere mensen is het juist een manier om bepaalde gevoelens te ‘verzachten’. Eigenlijk is het ook niet zo gek dat seks voor iemand - die kampt met één of meerdere van bovenstaande klachten - wel het laatste is waar hij aan denkt. Wat jij hieraan kan doen? Geef jouw mannelijke bedpartner de tijd en laat weten dat je altijd voor hem klaarstaat.

Stress

Merk je ook wel eens dat - wanneer je veel aan je hoofd hebt - jouw seksleven op een lager pitje komt te staan? Als jouw mannelijke bedpartner veel stress ervaart  - door bijvoorbeeld zijn baan of privéomstandigheden - zal er minder plek zijn om te denken aan seksuele fantasieën en plezier. Dit komt omdat een lichaam heel veel energie gebruikt zodat je jezelf goed kan voelen. Hierdoor komt het herstellen van de mentale gezondheid op plek één. Maar wees gerust! Er komt een tijd dat jouw mannelijke bedpartner geen gevoel van stress meer gaat ervaren.

Een ongezonde leefstijl

Waarschijnlijk wist je al dat alcohol en sigaretten meer kapot maken dan je lief is. Veel mensen gebruiken deze middelen om bijvoorbeeld angst te verlichten wanneer zij door een lastige periode gaan, maar toch kunnen ze een deprimerend effect op het lichaam hebben. De gevoeligheid van de zenuwen wordt een stuk minder en reacties op bepaalde prikkels zijn niet hetzelfde. Maar wat heeft dit te maken met het verliezen van een erectie? Roken kan de bloedstroom remmen, de bloedsomloop beperken en bepaalde bloedvaten vernauwen. Hierdoor wordt het krijgen van een erectie een stuk moeilijker. Een gezonde levensstijl is belangrijker dan je denkt!

Gebruik van medicatie

Slikt jouw mannelijke bedpartner momenteel medicatie? Dan zou het zomaar eens door de medicijnen kunnen komen dat zijn libido ver te zoeken is. Sommige medicijnen kunnen namelijk schade aanrichten aan het libido van zowel mannen als vrouwen. Het kan de fysieke en mentale energie van iemand wegnemen. Maar onthoud: een arts schrijft natuurlijk niet zomaar medicatie voor. Het is even vervelend, maar als de kuur is afgelopen bestaat er een grote kans dat zijn libido - en dus erectie - weer terugkomt. Wanneer er voor een langere tijd medicatie gebruikt moet worden, is het verstandig om wel de mogelijkheden te bespreken zodat jullie seksleven er zo min mogelijk onder lijdt. Het zou zonde zijn als jullie geen intimiteit meer kunnen ervaren samen en daardoor uit elkaar groeien. 

Laag testosteron

Hoe ouder je wordt, hoe meer het testosteronniveau kan afnemen. Deze verandering brengt (helaas) wat negatieve gevolgen met zich mee. Het is natuurlijk niet voor niets dat sommige mannen op een gegeven moment naar de arts gaan om bepaalde supplementen aan te vragen. Viagra is een bekend voorbeeld hiervan. Samen met een arts wordt er gekeken wat het probleem is en welke behandeling kan helpen om een afnemende erectie te doen herleven. Gelukkig zijn er dus genoeg mogelijkheden!

Hij is niet opgewonden

First things first: dit is niet jouw schuld! Het zou kunnen dat jouw mannelijke bedpartner bepaalde fantasieën heeft die hij graag werkelijkheid zou willen laten worden in de slaapkamer. Misschien is het niet spannend genoeg voor hem, maar dat moet hij wel aangeven! Jij kan natuurlijk ook niet ruiken dat hij bepaalde verlangens heeft. Door goed met elkaar te blijven communiceren over wat jullie in de slaapkamer nodig hebben, zullen erotische gevoelens veel meer opspelen.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top