Lifestyle

Dít zijn de 3 grootste afknappers op dating apps

Dít zijn de 3 grootste afknappers op dating apps

Ben je op zoek naar een potentiële match op een dating app? Dan moet je nu jouw bio herformuleren met punten waar je wél naar op zoek bent. Uit nieuwe gegevens - van de wereldwijde dating app Inner Circle - blijkt namelijk dat negatief taalgebruik ook echt negatieve resultaten oplevert. Wist je dat mensen die negatieve taal gebruiken op dating apps de helft minder matches krijgen? 

In dit artikel lees de wat de grootste afknappers van singles op een dating app zijn, de meest gebruikte negatieve zinnen én hoe je ervoor kan zorgen dat je meer passende matches krijgt! 

Grootste afknappers

Maar wat zijn dan eigenlijk de grootste afknappers van singles die op een dating app zitten? Uit onderzoek van Inner Circle blijkt dat er een aantal zinnen zijn die ervoor kunnen zorgen dat je minder matches krijgt. Op nummer één staat ‘geen duckface’. Wist je dat het 95% minder matches kan opleveren als je zo’n foto plaatst? Daarnaast is de zin “ik wil geen” een echte afknapper. Dit kan ervoor zorgen dat je 92% minder matches krijgt. Op plek drie staan de zinnen “niemand onder de 1.80m” en “hoeven niet te matchen”.  Beide zinnen resulteren in 77% minder matches. Kun je nagaan wat een simpele zin met potentiële matches kan doen? Niet heel veel goed dus!

De meest gebruikte negatieve zinnen

Uiteindelijk ben je natuurlijk op zoek naar een leuke date. Iemand die volledig in jouw plaatje past. Heb je een hekel aan roken? Dan zit je er natuurlijk niet op te wachten om wekenlang te praten met iemand die op regelmatige basis rookt. Naast de grootste afknappers, zijn er dus ook een aantal negatieve zinnen die singles vaak gebruiken:

  • “Ik ben niet geïnteresseerd in”
  • “Geen drama”
  • “Mijn tijd verspillen”
  • “Niet op zoek naar”
  • “Geen rokers”

Misschien raad je het zelf al, maar negatief taalgebruik levert ook écht negatieve resultaten op. Soms is het makkelijker om te zeggen wat je niet wilt dan wat je wel wilt. Maar is dit wel zo verstandig?

Alles begint bij positiviteit

Je gaat natuurlijk niet voor niets op een dating app. Je bent op zoek naar een leuke date. Toch is dit makkelijker gezegd dan gedaan. Wil je een geweldige date? Volgens dating expert Charly Lester begint dat met positiviteit en de beste versie van jezelf zijn. Is het je ook al eens opgevallen dat - wanneer je alleen maar negatieve eigenschappen opnoemt - je iemand kan afschrikken? Om even terug te komen op het roken: als je anti-roken bent, kun je ook ‘nee’ toevoegen bij het rook icoon op Inner Circle. Hiermee gebruik je geen negatieve taal in je bio en zien potentiële matches direct op een ‘normale’ manier dat je hier niet van houdt. Dit zorgt ervoor dat je matches van hoge kwaliteit aantrekt en een gesprek op een positieve manier kunt starten. 

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top