Gezichtsverzorging

Deze edelsteen zorgt écht voor een strakkere huid

Deze edelsteen zorgt écht voor een strakkere huid

Van de jaderollers tot de Gua Sha massagesteen - de edelsteen is populair in de beautywereld. Het koele van de stenen zorgt namelijk voor een goede doorbloeding van je huid. Maar wist je dat er ook een edelsteen is die zorgt voor een strakkere huid? Vergeet de jaderollers, dit is wat je wilt weten over parels! 

Dit is waarom parels zo goed zijn voor je huid

Hallo strakkere huid! Maar hoe komt het eigenlijk dat parels ervoor zorgen dat je huis strakker wordt? Dat komt door de eiwitten die in deze steen zitten. Door deze eiwitten die in parels zitten heeft de steen een aantal voordelen. Zo herstelt het je cellen, verhoogt het je collageenaanmaak en versterkt het je huidbarrière.

Ook zitten er mineralen als magnesium en calcium in de parel. Dat zorgt dan weer voor meer hydratatie van de huid, een gebalanceerde olieproductie (een minder vette of droge huid dus) en helpt het mee met cellen vernieuwen. Daarnaast heb je minder last van ontstekingen en roodheid, omdat parels je huid kalmeren. Kortom: met parelpoeder of parel extract in je gezichtsverzorging is het alleen maar winnen. 

DIY: Zelf een gezichtsmasker maken met parelpoeder

Je eigen gezichtsmasker maken met de voordelen van parels? Dat doe je met parelpoeder, dat je kunt kopen bij Douglas. Doe er natuurlijke ingrediënten bij, laat het intrekken en na afloop merk je dat je huid strakker aanvoelt. Zo maak je dit parel gezichtsmasker zelf! 

  1. Neem twee gram parelpoeder en mix dit met een beetje tarwepoeder, water (of melk) en olie of honing.
  2. Meng alles goed door elkaar zodat het één geheel wordt.
  3. Breng het masker aan op je gezicht en laat het 10 minuten zitten.
  4. Spoel af met lauw water. 

Drie serums met parel extracten

Geen zin om zelf een masker te maken? Er zijn ook serums met parel extracten verkrijgbaar. Hieronder tippen we je drie van deze parelserums. 

edelsteen parels gezichtsverzorging

Van links naar rechts: Plante Serum Pearl Activ bij Drogisterij.netNivea Cellular Anti-Age Volume Filling Pearls bij Drogisterij.net & La Prarie White Caviar Collection Illuminating Pearl Infusion bij Douglas.nl

 

Beeld: Douglas, Drogisterij.net, Pexels
Deel dit artikel
Back to top