Mama

Cadeaustress? Dit zijn de leukste kerstcadeaus voor een mommy to be!

Cadeaustress? Dit zijn de leukste kerstcadeaus voor een mommy to be!

Heb jij een mommy to be in de familie of vriendinnengroep en ben je op zoek naar een passend kerstcadeau? Het kan soms best lastig zijn om iets te kopen waarvan je zeker weet dat ze het leuk vindt. Want wat zijn eigenlijk haar wensen? Wij hebben de 10 leukste kerstcadeaus voor toekomstige moeders onder elkaar gezet! 

Een zwangerschapsdagboek

Om ervoor te zorgen dat de mommy to be alles van haar zwangerschap later terug kan lezen, is een zwangerschapsdagboek perfect! Het zorgt er niet alleen voor dat ze haar emoties kan uitschrijven op papier, ze creëert automatisch dierbare herinneringen. Dit is dan ook niet alleen een cadeau die ze kan gebruiken tijdens de zwangerschap, maar ook wanneer de baby is geboren. Een cadeau waar je in ieder geval niet op uitgekeken raakt als moeder. 


Mijn Zwangerschapsdagboek bij Bol.com

Babykleertjes

Een (kersverse) moeder kan nooit genoeg babykleertjes hebben. Ondanks dat ze het waarschijnlijk heel leuk vindt om zelf te shoppen voor haar kleintje, is het natuurlijk ook leuk om babykleertjes te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan een mooi jasje, een leuk vestje of een zachte romper. Van die typische must-haves. Vind je het lastig om de maat te bepalen omdat je zelf geen kinderen hebt? De meeste kinderen die net geboren worden, hebben maat 50. Wanneer ze 1-2 maanden zijn hebben ze ongeveer maat 56, baby's van 2-4 maanden maat 62 en kindjes van 4-6 maanden hebben maat 68. Sta stil bij wat voor seizoen het is als de baby de kleding past. Ook goed om te weten: vaak hebben moeders genoeg kleding voor de eerste paar maanden en moeten ze daarna flink wat aanschaffen. Koop dus vooral iets wat een grotere maat heeft zodat ze op den duur haar kleine spruit erin kan hullen.  

 

Comfortabel zwangerschapskussen

Misschien is het geen ideaal cadeau voor onder de boom (door de grootte), maar wel hét cadeau voor elke zwangere vrouw. Een zwangerschapskussen verlicht bepaalde kwaaltjes of pijntjes én zorgt ervoor dat ze een stuk prettiger kan slapen. Waarom? Omdat dit item de juiste hoeveelheid rug-, buik- en heupondersteuning kan bieden. Geloof ons, iets waar een zwangere vrouw meer dan dankbaar voor zal zijn. 


Litollo Zwangerschapskussen bij Bol.com

Verzorgingspakket

Zwanger of niet-zwanger, elke vrouw kan genieten van een luxe verzorgingspakket. Hoe leuk is het dan ook om haar als kerstcadeau een set met bestverkochte essentials te geven? Denk hierbij aan voedende buikolie, lippenbalsem, een fijne bodylotion en producten die eventuele zwellingen kunnen verlichten. Wist je dat bepaalde essentials - speciaal voor de mommy to be - zwangerschapsveilige ingrediënten bevatten? Ideaal! 

Een luiertas

Heeft ze een luiertas op het oog? Ter voorbereiding op al het sjouwwerk wat gaat komen, is dit een echte investering. En hoe fijn als ze dit zelf niet meer hoeft te kopen? Luiertassen zijn er in verschillende kleuren, formaten en vormen. Het is dus wel handig als je precies weet waar zij van houdt. Twijfel je of weet je het geslacht van de baby niet? Er zijn genoeg leuke unisex luiertassen! 


Studio Noos tas bij Bol.com

Gips voor afdrukken van baby

Het klinkt misschien wat gek, maar gips voor afdrukken van een baby is misschien wel één van de leukste cadeaus om te krijgen. Je kan het niet tijdens de zwangerschap gebruiken, maar pas wanneer de baby is geboren. In het gips kan je bijvoorbeeld een hand- of voetafdruk van het kindje laten maken. Een herinnering die ze voor eeuwig en altijd bij zich kan dragen. Hoe mooi is dat? 


Awemoz Baby Fotolijst - Klei Afdruk bij Bol.com

Aroma diffuser

Een vrouw kan door haar zwangerschap anders gaan ruiken. Een geur die ze voorheen heerlijk vond, kan ze nu niet meer verdragen. Merk je dat ze hier last van heeft? Dan is een mooie aroma diffuser misschien wel het ideale cadeau voor onder de kerstboom. Vind je het niet leuk om alleen een aroma diffuser te geven? Voeg verschillende olies - speciaal voor de diffuser - toe aan het pakket. Na Kerstavond dan de mommy to be dit handige item direct gebruiken. 


Aroma Diffuser 550ML met Afstandsbediening bij Bol.com

Een kraamset

Naast een verzorgingsset voor mama, is er natuurlijk ook nog een kraamset. Om er zeker van te zijn dat de mommy to be alles in huis heeft wanneer het moment daar is, komt een kraamset goed van pas! In zo'n cadeauset zitten meestal spullen als wasgel, lotion, micellair water, babydoekjes, luiers en een zachte hydrofiele doek. Je kan de kraamset zo leuk maken als je zelf wilt. Voeg er een aantal typische kerstaccessoires aan toe en maak het af met een leuke verpakking. 

Zwangerschapsmassage

Een zwangerschapsmassage kan helpen om de laatste loodjes wat minder zwaar te maken. Want wie houdt er niet van om lekker in de watten gelegd te worden? Natuurlijk verschilt het wel per persoon. Kijk bij het uitzoeken van een kerstcadeau voor de mommy to be dan ook altijd naar haar wensen. Wist je dat er tegenwoordig zelfs babymassages zijn? Misschien houdt mama er niet van, maar het kleintje wel! 

Fotoshoot

Naast babygips is het krijgen van een fotoshoot natuurlijk ook erg leuk. Je legt echt herinneringen vast die de moeder voor altijd bij zich kan blijven dragen. Kies je voor een zwangerschapsshoot of een newborn fotoshoot? Je kan de keuze natuurlijk ook leggen bij de mommy to be zelf. Eén ding is zeker: een fotoshoot is áltijd goed! 

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top