Lifestyle

Dit zijn de 5 leukste zelfgemaakte kerstcadeaus

Dit zijn de 5 leukste zelfgemaakte kerstcadeaus

Het vinden van een leuk en kerstcadeau kan best lastig zijn, maar dit hoeft helemaal niet duur te zijn. Je kan namelijk heel makkelijk zelf je kerstcadeaus maken met een klein budget. Zo ben je creatief bezig, heb je een betaalbaar cadeau en is deze ook nog eens origineel! Benieuwd naar deze zelfgemaakte kerstcadeaus? Lees dan snel verder!

1. Koekjes in een pot

Met het geven van koekjes zit je nooit fout en hoe leuk is het om je favoriete koekjes recept cadeau te doen! Deze pot maak je door de droge ingrediënten van het recept laagje voor laagje in een mooie glazen pot te doen. Vervolgens hang je het recept met instructies aan de pot. Super makkelijk maar super leuk!


Rocco Bormioli Fido Weckpot bij bol.com

2. Gepersonaliseerde mok

Dit cadeau kan je persoonlijk maken of juist heel neutraal, maar gegarandeerd dat iedereen dolgraag zijn of haar drankje uit een gepersonaliseerde mok wilt drinken. Het enige wat je nodig hebt is een witte mok, bijvoorbeeld die hieronder, en een paar goede stiften die erop blijven zitten na een wasbeurt.


Onbedrukte witte mok bij bol.com

3. Zelfgemaakte cosmetica

Als je op zoek bent naar een leuk maar goedkoop kerstcadeau dan is dit een hele goede optie. Maak bijvoorbeeld een lekkere suikerscrub of badzout. Op internet zijn genoeg recepten te vinden om iets te maken wat echt bij de persoon past. Let wel op dat je ingrediënten gebruikt die niet schadelijk zijn voor de huid.

4. Chocoladelepel voor chocolademelk

Met dit heerlijke cadeau zit je altijd goed. Het is heel simpel, smelt de chocolade naar keuze au bain marie of in de magnetron. In deze chocolade doop je vervolgens een houten lepel. Leg deze op een bakplaat en versier de chocoladelepel eventueel met sprinkels of een topping naar keuze. Laat dit minimaal drie uur drogen. Nu hoeft er alleen nog maar een leuke verpakking omheen om het cadeautje helemaal af te maken! Je gebruikt de lepel door deze in warme melk te roeren voor een heerlijke kop warme chocolademelk.


Houten wegwerp bestek lepel bij bol.com

5. Kaneelkaarsjes

Deze super schattige kaarsjes gewikkeld in kaneelstokjes zijn een super leuk cadeautje. Wat je nodig hebt zijn kaneelstokjes, elastiekjes, touw, kerstgroen en een relight kaarsje, zoals hieronder. Je doet het elastiekje om het relight kaarsje en steekt de kaneelstokjes eronder. Vervolgens maak je deze af met wat touw en een stukje groen. Super makkelijk dus!

 


Bolsius ReLight kaars in transparante houder bij bol.com

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top