Lifestyle

Dit zijn de leukste sinterklaasfilms voor het hele gezin!

Dit zijn de leukste sinterklaasfilms voor het hele gezin!

Hij komt, hij komt, de lieve goede Sint. Hét moment waar ieder kind het hele jaar al naar uitkijkt: de komst van Sinterklaas en Pakjesavond op 5 december! Vol spanning wachten tot de Sint en zijn Pieten aankloppen met een zak vol cadeautjes. Maar wat kan je doen tot het zover is? 

Pak de pepernoten en chocolademelk met slagroom er maar bij, want wij hebben de drie leukste Sinterklaasfilms voor het hele gezin op een rijtje gezet om alvast in de stemming te komen! 

De Club van Sinterklaas & het Vergeten Pietje (2021)

Gaat jullie voorkeur uit naar een avontuurlijke sinterklaasfilm vol met muziek? Misschien past deze film dan wel helemaal in het plaatje! In deze Sinterklaasfilm staat het jonge Pietje Fernando centraal. Hij dreigt namelijk - geheel onbedoeld - het grote Sinterklaasfeest in gevaar te brengen. Pietje Fernando krijgt de belangrijke taak om op de gouden sleutel van Sinterklaas te passen. Iets wat blijkbaar niet voor elk Pietje is weggelegd, want hij mist de boot! Toch denkt dit Pietje alleen maar in oplossingen en draaft hij - met zijn beste vriend Pony - zo snel mogelijk naar Nederland. De grote vraag: komt Pietje Fernando nog op tijd? Want zonder sleutel zal Sinterklaas geen cadeaus kunnen brengen naar alle kinderen die het hele jaar zo braaf zijn geweest. Komt het nog goed?!

De Grote Sinterklaasfilm: Trammelant in Spanje (2021)

In deze Sinterklaasfilm hebben de boeven Mammie en Stan een niet al te lief plan. Zij besluiten namelijk - nadat ze zijn vrijgelaten uit de gevangenis - wraak te nemen op Sinterklaas. Waarom? Omdat de goedheiligman ervoor heeft gezorgd dat ze daar terecht zijn gekomen. Deze twee boeven waren afgelopen jaar waarschijnlijk dus niet zo lief. Mammie en Stan reizen af naar Spanje om ervoor te zorgen dat Sinterklaas niet naar Nederland kan komen met de boot. Toch merken de Pieten al vrij snel dat er iets niet helemaal klopt wanneer alle deuren van het kasteel op slot zitten en de telefoonlijnen zijn doorgesneden. Hoe gaan ze ervoor zorgen dat Sinterklaas alsnog naar Nederland kan komen voor pakjesavond? 

De Club van Sinterklaas en het grote Pietenfeest (2020)

Niet alleen de kinderen staan voor een grote verrassing, ook de Pieten wanneer zij weer in Nederland zijn aangekomen. Er wordt namelijk een groot Pietenfeest opgebouwd. Natuurlijk niet zomaar, want Sinterklaas heeft dit bedacht! Eigenlijk als bedankje voor de Pieten omdat zij het hele jaar weer zo goed hun best hebben gedaan. Toch gaat alles niet helemaal vlekkeloos. Wanneer de Pieten onderweg zijn om de schoentjes van de kinderen te vullen, valt Coole Piet van het dak af. Maar dat is niet het enige: de volgende ochtend is deze Piet ineens spoorloos! 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top