Fashion

Zien: H&M lanceert 'Innovation Circular Design Story' collectie

Zien: H&M lanceert 'Innovation Circular Design Story' collectie

Duurzaamheid is belangrijker dan ooit. Zo ook in de nieuwste modecollectie van H&M genaamd 'Innovation Circular Design Story'. Hierbij komen de thema's duurzaamheid en de vreugde van mode samen: de perfecte combinatie dus. De collectie is gemaakt van gerecyclede en recyclebare materialen waar veel modeliefhebbers erg blij van worden. 

H&M Innovation Stories

Maar hoe is H&M eigenlijk bij dit idee gekomen? H&M Innovation Stories werd begin 2021 gelanceerd en bestaat uit een reeks themacollecties om het gebruik van duurzame materialen, technologieën en processen te bevorderen. Zij streven er dan ook naar om eigenschappen als duurzame materialen, methoden en diervriendelijke textiel alternatieven te verwerken in hun kledingstukken. Het vierde en laatste thema - Circular Design Story - richt zich volledig op innovatieve circulaire ontwerpstrategieën en materialen. Ben je al nieuwsgierig naar de collectie? Wij ook! 

Duurzame materialen

Elk item uit deze collectie van H&M is gemaakt van duurzame materialen in nauwe samenwerking met stylist Ib Kamara. Hierbij kun je denken aan puffer jassen, jurken en shorts gemaakt van gerecycleerde polyesters afkomstig van flessen die afval waren. Ja, echt. Een fles waar voorheen frisdrank in zat, is nu onderdeel van de mooiste kledingstukken van H&M. Maar hoe kan het dat leren jacks en schoenen - ondanks dat het gemaakt is van gerecycleerde materialen - alsnog zo glanzend zijn? In de items is veganistisch materiaal verwerkt uit druivenschillen, die tijdens het wijn bereidingsproces worden weggegooid. Het kan dus echt: mooie glanzende kledingstukken die ook nog eens duurzaam zijn. Wie wilt dat nou niet?!

45 veelzijdige items

Met deze collectie wil H&M laten zien dat een item veelzijdig kan zijn. De 'Innovation Circular Design Story' lijn bestaat uit 45 kledingstukken en accessoires voor zowel mannen als vrouwen. We hebben namelijk zoveel verschillende kledingstukken in de kast hangen, maar is dat wel nodig? Oversized blazers kunnen bijvoorbeeld als jurk worden gedragen en het verstellen van bandjes zorgt ervoor dat de pasvorm van een item compleet anders wordt. Tegenwoordig zie je ook vaak dat een witte oversized blouse als jurk gedragen wordt. Met een paar stoere boots en een leren jack heb je al snel een unieke outfit. Zo makkelijk kan het zijn! Met deze gedachtegang creëer je niet alleen hele toffe looks, je bent ook nog eens duurzaam bezig.

Design en zelfexpressie

Naast het duurzame aspect, viert deze collectie ook nog eens uniek design en zelfexpressie. Heb je een feest met vrienden om de planning staan of ben je op zoek naar dé outfit voor tijdens het kerstdiner? Felle kleuren, opvallende prints, dansen en een gevoel van vrijheid ervaren - dit voel en zie je tijdens het dragen van deze prachtige kledingstukken. Misschien zijn de opvallende kleuren en unieke prints een beetje buiten je comfort zone, maar een beetje diversiteit in je kledingkast in de vorm van statement pieces kan geen kwaad! 

Innovation Circular Design Story is vanaf 9 december 2021 te koop in geselecteerde winkels en online. Ideaal om nog even snel je slag te slaan voordat de kerstdagen beginnen! In Nederland kunnen fans de collectie al eerder dragen: er zijn namelijk exclusieve stukken voor deze collectie gemaakt die vanaf 25 november (!) te huur zijn.

Beeld: H&M
Deel dit artikel
Back to top