Gezichtsverzorging

Handig: zo kom je in no-time van een puffy en doffe huid af

Handig: zo kom je in no-time van een puffy en doffe huid af

Van de jaderoller tot een ijsbehandeling. Je kunt van alles proberen of gebruiken om van je puffy of doffe huid af te komen. Wat het beste werkt? Kou, kou en nog eens kou. Dit zijn drie tips zodat jij geen last meer hebt van puffyness onder je ogen. 

1. Doe een ijsbehandeling

Bij een puffy huid is een ijsbehandeling een heel goed idee. Misschien heb wel eens gehoord van cryotherapie, dat houdt in dat je gezicht behandeld wordt met koude of bevroren producten. Bij sommige ijsbehandelingen kun je zelfs kort in een ijskoude kamer. Dat helpt niet alleen je huid, maar ook je spieren, immuumsysteem en stofwisseling. Win-win! Ook behandelingen waarmee je koude maskers op je gezicht krijgt zijn supergoed. 

2. Gebruik een jaderoller voor je gezicht

Thuis kun je natuurlijk ook aan de slag als je een puffy huid, wallen of doffe huid hebt, bijvoorbeeld na een avondje uit. Een jaderoller kan daarbij helpen. Door de bewegingen van de koele steen op je gezicht, is de puffyness namelijk in no-time verdwenen. Of in ieder geval een stuk minder heftig.

 

3. Gebruik een koel masker tegen puffyness 

Ook fijn - zelfs wanneer je geen puffy huid hebt - is een lekker koel gezichtsmasker. Er zijn speciale gezichtsmaskers die koud worden of die je in de vriezer kunt leggen. Ook kun je pads kopen voor onder je ogen, ideaal voor als je daar juist last hebt van puffyness. In de meeste maskers en oogpads zitten daarnaast fijne vitamines waardoor je huid na afloop lekker gehydrateerd is.

puffy huid tips
ZOEVA Bright Eye Masker bij Douglas.nl

Beeld: iStock, ZOEVA
Deel dit artikel
Back to top