Haarverzorging

Bad hair day? Met deze 5 geweldige tips los je het zo op

Bad hair day? Met deze 5 geweldige tips los je het zo op

Wakker worden met een bad hair day is ons allemaal wel eens overkomen. Het liefst zeg je al je plannen af voor die dag en ga je de hele dag op de bank hangen. Maar dit is zeker niet nodig, er zijn namelijk verschillende manieren om je lokken toch nog te laten shinen. Zo kun jij alsnog naar je afspraken zonder je druk te maken over je haar.

Benieuwd naar onze 5 tips voor een bad hair day? Lees dan snel verder!

1. Droogshampoo

Als we praten over vet en futloos haar, dan is droogshampoo de oplossing. Dit alternatief voor het wassen van je haar is een middel dat natuurlijke haartalg (waar je haar vet van wordt) absorbeert. Ook zorgt droogshampoo voor meer textuur en volume in je haar, ideaal dus. 

Geen droogshampoo in huis? Een alternatief dat ook goed gwerkt, is talkpoeder. Dit absorbeert namelijk de oliën en heeft dus dezelfde werking als droogshampoo.

2. Vlechten

Het maken van een mooie vlecht is de perfecte oplossing voor het verbergen van je slechtzittende haar. Sterker nog, een vlecht in je haar ziet er zelfs nog beter uit op de tweede of derde dag na het wassen. Ook kan je ervoor kiezen een keer een andere soort vlecht te maken dan de welbekende vlecht met drie strengen. Denk bijvoorbeeld aan de vissengraat of de Franse vlecht. Zeker leuk om een keer wat nieuws te proberen.

3. Was de helft van je haar

Voor velen van ons is het wassen van het haar een hele taak. Hier zit dan ook veel tijd in wat we niet altijd hebben. Mocht je toch een beetje tijd over hebben in de ochtend dan is dit een goede oplossing om je haar toch weer een beetje te laten stralen. Door bijvoorbeeld de voorste plukjes of juist alleen je hoofdhuid te wassen, hoef je niet gelijk je hele haarwasroutine uit te voeren maar kun je jouw haar toch een frisse look geven. Om dit te doen is het niet eens nodig om onder de douchte te stappen, dit kan namelijk ook heel goed in de wasbak. Zo heb je toch weer wat tijd bespaard!

4. Haarlak

Als je last hebt van pluizig haar of haar dat niet mee wil werken dan is het handig om haarlak te gebruiken. Je kan ervoor kiezen haarlak te gebruiken voor bijvoorbeeld de perfecte strakke staart, maar ook om eigenwijze baby haartjes aan te pakken. Nog een voordeel van haarlak: vet haar valt haast niet meer op! Als je je haar heel graag los wilt dragen maar wel af wilt van je pluizige bos dan zijn er ook verschillende haaroliën die dit een heel stuk minder maken. 

5. Leg de focus ergens anders

Dit is niet specifiek een tip voor het verbeteren van de staat van je haar, maar kan zeker goed werken als je toch echt naar buiten moet. Kies bijvoorbeeld voor die rode lippenstift die zo lekker opvalt of maak je ogen op met een leuk opvallend kleurtje. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een leuke hoed of muts op te zetten. Kortom, genoeg keus om de aandacht weg te houden van je haar. 

 
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top