Oogmake-up

Deze nieuwe eyelinertrend wil je proberen: dagger eyeliner

Deze nieuwe eyelinertrend wil je proberen: dagger eyeliner

Vorig seizoen zagen we al eyelinertrends op de catwalks - zoals de omgekeerde cateye bij Dior - maar dit seizoen is er een nieuwe trend. Dit is wat je wilt weten over de dagger eyeliner.

Dit is de dagger eyeliner 

Elk seizoen zijn er nieuwe make-uptrends te spotten op de catwalks tijdens de fashion weeks. Denk bijvoorbeeld aan witte eyeliner of de floating eyeliner die we in 2021 zagen. De trend van dit moment? De zogenaamde 'dagger eyeliner'. Bij deze trend trek jij je eyeliner langer door dan bij een normale cateye, ongeveer tot halverwege je slaap. 

Deze eyelinertrend heet trouwens 'dagger eyeliner' omdat het uiteinde van de punt een beetje op een dolk lijkt. Een trilvaste hand is daarom wel zo handig als je deze ooglook wilt proberen voor een avond uit. Maar als je 'm eenmaal onder de knie hebt, is de dagger eyeliner misschien wel een blijvertje als je wilt uitpakken. Doordat je de eyeliner langer doortrekt, ziet het er namelijk uit als een natuurlijke verlenging van je onderste wimperlijn. Helemaal opvallen? Maak je look dan af met nepwimpers of één van onze favoriete mascara's voor nog meer aangezette ogen.

Hier check je meer looks met de dagger eyeliner

Met deze eyeliners maak je zelf een dagger eyeliner

Wil je deze trend zelf proberen? Met deze eyeliners, en misschien wattenstaafjes en micelair water voor als je niet zo'n vaste hand hebt, komt dat helemaal goed met de dagger eyeliner. 

 
Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top