Lifestyle

Halloween 2021: dit zijn de 5 leukste uitjes om het dit jaar te vieren!

Halloween 2021: dit zijn de 5 leukste uitjes om het dit jaar te vieren!

Het is afgetellen geblazen: over een paar dagen is het Halloween en wij willen er dit jaar (vooral nu) een geweldig feestje van maken. Ben jij ook dol op lekker griezelen, heb je zin om de deur uit te gaan en heb je nog geen activiteit gevonden om te doen? Geen zorgen, wij helpen je graag even.

We zijn op zoek gegaan naar de leukste activiteiten om tijdens Halloween 2021 in Nederland te doen - voor volwassenen en als je kinderen hebt. Kijk je even mee?

1. Halloween Fright Nights bij Walibi Holland

Dit staat natuurlijk op nummer één want dat is al jarenlang hét evenement als het op Halloween aankomt in Nederland. Nog nooit geweest? Voor Halloween heeft Walibi Holland het park omgetoverd tot één grote griezelzone. Het thema is dit jaar 'Darkness Takes Over'. Natuurlijk kun je gewoon in alle attracties gaan maar waar het natuurlijk écht om draait, zijn de speciale Halloween attracties die Walibi Holland in het park heeft neergezet. Zo vind je er dit jaar bijvoorbeeld een scary Fanta supermarkt maar ook 'wicked woods' - een spookachtig bos wat vol belooft te zitten met een stel heksen. Er zijn nog tickets voor vandaag, woensdag en donderdag te scoren maar wees er snel bij want we hebben zo'n vermoeden dat het snel uitverkocht zal zijn!

2. Naargeestige Nachttours bij het Muiderslot

Het Muiderslot in Muiden is al eeuwen oud en je kan je voorstellen dat aan de geschiedenis ervan bloed, moord, doodslag en kwelling kleeft. Niet bang uitgevallen? Dan is dit een leuk uitje voor jou. Tijdens de Naargeestige Nachttours worden bezoekers meegenomen naar de donkere kerkers, over krakende zolders en door het duistere verleden van het Muiderslot. In 1296 werd bijvoorbeeld graaf Floris de Vijfde vermoord nadat hij op zijn eigen kasteel – het Muiderslot – gevangen had gezeten. Regelmatig keert zijn geest terug naar de plek waar hij zijn laatste dag spendeerde. Zo zag Constantijn Huijgens hem, toen hij in de 17e-eeuw bij P.C. Hooft logeerde. En hij is niet de enige die het Muiderslot regelmatig vereert met een angstaanjagend bezoekje. Medewerkers en bezoekers maken soms de vreemdste dingen mee. Een lachende Engelsman in de Ridderzaal, galmende voetstappen van mensen die er niet zijn. In een angstaanjagende nachttour wordt het uit de doeken gedaan en wie weet wat het gebouw met jou doet… De tours vinden plaats op zaterdag 30 en zondag 31 oktober 2021.

3. DippieBoe in attractiepark DippieDoe

Heb je kids? Dan is het leuk om hierheen te gaan. Attractiepark DippieDoe is speciaal voor kinderen van 2-12 jaar voor de gelegenheid gehuld in Halloweensferen. Natuurlijk vinden er allemaal leuke activiteiten plaats. Denk bijvoorbeeld aan rekken en strekken met Vincent de Vrolijke Vogelvrschrikker, het tekenen van een spannend monster op het krijtplein en het ontmoeten van allerlei wonderbaarlijke wezens. Echte daredevils gaan in het spannende spookhuis... DippieBoe vindt tot en met 31 oktober plaats in acttractiepark DippieDoe in Best. 

4. Haunted House bij Chicago Social Club

Lekker dansen tijdens Halloween doe je tijdens Haunted House bij Chicago Social Club. Dit is de plek waar je nachtmerries tot leven komen dankzij de meest griezelige DJ’s achter de booth en omdat je omringt bent door angstaanjagende partypeeps verkleed in hun meest spookachtige outfits! Werk nog even aan die stalen zenuwen tot dat de hel losbarst in de Chicago Social Club. Bereid je maar vast voor op een onheilspellende avond vol huiveringwekkende verrassingen. Het feest vindt op zondag 31 oktober plaats bij Chicago Social Club in Amsterdam. 

5. Halloween spookwandeling in Almere

Ben je bang in het donker? Als jij denkt dat jij de rust zelve bent en er heel wat nodig is om je de stuipen op het lijf te jagen, dan is dit een leuk Halloween uitje voor jou. Op zaterdag 30 oktober is het bos van Outdoorpark SEC Almere gevuld met griezelige wezens, zombies, onverklaarbare verschijnselen en angstaanjagende geluiden. Tijdens Halloween gebeurt er van alles wat het daglicht niet kan verdragen. Vanaf 18:30 uur, als het donker wordt, kun je dit zelf meemaken. Als je tenminste door het bos durft te wandelen! Met een magisch armbandje ben je beschermd tegen groot gevaar, maar spannend blijft het natuurlijk wel. De Halloween Spookwandeling duurt ongeveer 1 uur en is leuk voor kinderen en volwassenen. 

Beeld: Photo by Szabó János on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top