Lifestyle

Constant kleine ruzies met jouw liefde? Zo los je het écht op

Constant kleine ruzies met jouw liefde? Zo los je het écht op

We hebben allemaal momenten in ons leven dat we even niet lekker in ons vel zitten en daardoor gevoeliger reageren op iets dan dat echt nodig is. Dat kan geen kwaad maar als het een routine wordt en je niks anders doet dan ruzie maken, dan wordt het tijd om het aan te pakken. 

Naast dat je zelf niet zo lekker in je vel kan zitten, kan er ook een groot onderliggend probleem zijn. Door deze structureel niet onder ogen te zien omdat het te heftig is om er bijvoorbeeld over te praten, blijf je geïrriteerd. Die irritatie bouwt zich op waardoor en zo nu en dan moet je even ontladen om die energie kwijt te raken. Daarom kun je boos worden op je partner om kleine dingetjes die het eigenlijk niet waard zijn om je druk over te maken.

Hoe je deze vicieuze cirkel kan doorbreken? Je weet het eigenlijk al: ga eens een goed gesprek aan met jouw liefde. Door dingen echt uit te spreken, afspraken en maken en grenzen te stellen kun je ervoor zorgen dat de sfeer weer ontspannen wordt en je niet constant aan het ruziën bent. Daar wordt iedereen in the end een stuk blijer en gelukkiger van!

Beeld: Unsplash
Deel dit artikel
Back to top