Fashion

De zwarte spijkerbroek: waarom wij er zo dol op zijn en zo zorg je ervoor dat 'ie mooi blijft

De zwarte spijkerbroek: waarom wij er zo dol op zijn en zo zorg je ervoor dat 'ie mooi blijft

Er zijn een aantal van die basics waar een goede garderobe gewoon niet zonder kan. De perfecte blazer, een wit t-shirt, een blauwe blouse en een goede jeans zijn daar een aantal van. Eén iets wat ons betreft ook niet kan missen, is een zwarte spijkerbroek.

De zwarte spijkerbroek past bij alles, het is minstens zo veelzijdig als een little black dress. Hoewel er natuurlijk niets mis is met een blauwe spijkerbroek, is de zwarte variant net wat gekleder. Het is hierdoor een ideaal kledingstuk om naar kantoor te dragen! Wij zijn dol op de zwarte spijkerbroek en delen graag even onze liefde ervoor met jullie én hoe je 'm mooi kan houden.

Zwarte spijkerbroek wassen: zo houd je 'm mooi

Een door en door zwarte spijkerbroek - we hebben het dus niet over een vergrijsde versie - is het allermooiste als de kleur in tact is. Een zwarte spijkerbroek moet je daarom zo min mogelijk wassen. Dat is voor alle spijkerbroeken trouwens goed maar voor zwarte jeansstof een must. Door een zwarte spijkerbroek regelmatig te wassen, vervaagt de kleur sneller. Natuurlijk begrijpen we dat je zo nu en dan een zwarte spijkerbroek in de was doet - na vijf tot zes keer dragen bijvoorbeeld. Dit zijn de puntjes waar je dan even rekening mee moet houden wanneer je een zwarte spijkerbroek gaat wassen.

  • De eerste keer dat je jouw spijkerbroek gaat wassen, kun je er het beste een scheutje azijn bijdoen. Hierdoor blijft de kleur beter aan de broek hangen. 
  • Vlekjes en dergelijke kun je het beste op de hand eruit wassen. Dan hoef je niet je hele spijkerbroek in de wasmachine te doen met kans op verkleuring. 
  • Doe de zwarte spijkerbroek binnenstebuiten voordat je 'm gaat wassen.
  • Was de zwarte spijkerbroek het liefste met allemaal zwarte items. 
  • Hoe lager de temperatuur waarop je 'm wast, hoe beter voor je zwarte spijkerbroek. Was de broek het liefste op een koud programma en anders op eentje van 30 graden.
  • Met een wasmiddel wat bedoeld is voor zwarte kleding of jeans, zorgt je ervoor dat de kleur beter behouden blijft.
  • Wasverzachter schijnt er ook voor te zorgen dat de kleur beter blijft. 
  • Laat je spijkerbroek plat drogen en hang de jeans niet in de zon om verkleuring te voorkomen.
  • Doe de zwarte spijkerbroek absoluut niet in de droger want dan vervaagt de kleur sneller. 
  • Helemaal niet wassen? Stop de spijkerbroek dan een tijdje in de vriezer want zo dood je de bacteriën. 

Zwarte spijkerbroek modellen

Net als iedere andere spijkerbroek, is de zwarte jeans verkrijgbaar in de meest uiteenlopende modellen. Denk bijvoorbeeld aan de skinny jeans, de high waist broek met flared pijpen of een zwarte spijkerbroek met split. Het is natuurlijk maar net waar je voorkeur naar uitgaat. Eén ding is zeker: van een zwarte spijkerbroek - zeker als de kleur mooi blijft - ga je jarenlang plezier hebben en de stylingmogelijkheden zijn eindeloos.

Hoe draag je de zwarte spijkerbroek?

Met een basic zoals de zwarte spijkerbroek kun je alle kanten op gaan. Denk bijvoorbeeld aan een blauwe oversized blouse erboven die je in de broek gedaan hebt en met een paar enkellaarsjes eronder. Ook leuk is een zwarte skinny jeans met daarboven jouw favoriete blazer en een mooie losvallende top. Combineer dit met een paar mooie sneakers, bijvoorbeeld Nike Air Jordan 1's. Doe hieronder wat stylinginspiratie op hoe je de zwarte spijkerbroek zou kunnen dragen én bewonder meteen even de mooiste om te shoppen.

 
Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top