Beauty

Dit zijn de 5 beautyproducten waar ik echt niet zonder kan

Dit zijn de 5 beautyproducten waar ik echt niet zonder kan

Iedereen heeft zo zijn eigen favorieten als het aankomt op beautyproducten. Het ligt er natuurlijk een beetje aan wat je voor haar en huid hebt, wat je prettig vindt en wat je budget is. Toch is het altijd leuk om te weten wat de producten zijn waar een ander niet zonder kan - wie weet ontdek je iets wat je het proberen waard vind en waar jij je leven lang plezier van gaat hebben!

In het kader daarvan zijn hierbij mijn favoriete beautyproducten op willekeurige volgorde. Natuurlijk leg ik even uit wat ik er zo fijn aan vindt zodat je weet of het ook iets voor jou is! Alles over drie van mijn favoriet 'niche' parfums lees je hier. 

1. Tan-Luxe The Face Illuminating Self-Tan Drops

Eén van de fijnste dingen van een zonvakantie en lekker weer vind ik het prachtige tintje wat je ervan krijgt op je huid. Als bezitter van super lichtblond haar en een hele lichte huid, duurt het even voordat ik een kleurtje heb. Ook moet ik opletten dat ik niet te heftig zon aangezien ik snel verbrand. Tijdens het najaar is mijn huid er vaak erg bleek en grauw waardoor ik het gevoel krijg er minder gezond uit te zien. Dat is natuurlijk niet iets wat je wilt! Jarenlang was ik sceptisch over zelfbruiner aangezien het meestal resulteerde in een niet natuurlijk resultaat maar dat is veranderd sinds ik Tan-Luxe ben gaan gebruiken. In een korte tijd kwam ik meerdere keren dit product tegen op Instagram en besloot het een kans te geven - ik ben zo blij dat ik dat gedaan heb! Een paar keer per week mix een 2-3 druppels met mijn moisturizer en breng het aan op mijn gezicht en hals (dit kan 's avonds of 's ochtends op een gereinigde huid). Goed uitsmeren moet natuurlijk maar het luistert niet zo nauw dat je hier snel de fout mee gaat en een overdreven oranje huid of rare strepen op je gezicht de deur uit moet. Gedurende de dag krijgt je huid een subtiel bruin kleurtje. Ideaal dus. Deze self-tan drops zijn verkrijgbaar in twee varianten: light/medium en medium/dark. De hoeveelheid druppeltjes en de frequentie dat je het product gebruikt, hebben vanzelfsprekend invloed op het resultaat. Hoe meer en vaker je het gebruikt, hoe bruiner je huid wordt. 


Tan-Luxe The Face Illuminating Self-Tan Drops - zelfbruiner bij DeBijenkorf.nl

2. Bioderma Sensibio H2O Micellair Water voor de gevoelige huid

Jarenlang gebruikte ik een oogmake-up reiniger van Olaz. Deze crème werkte perfect én ik kreeg er geen geirriteerde ogen van - iets wat wel vaak gebeurt met andere producten. Helaas werd de crème uit de collectie gehaald en moest ik op zoek naar iets anders waar mijn ogen niet van slag zouden zijn de dag nadat ik het product gebruikt had. Ik weet niet meer hoe ik bij Bioderma Sensibio H2O Micellair Water terecht ben gekomen, maar het heeft mijn beautyregime wel een heel stuk prettiger gemaakt. Bioderma Sensibio H2O Micellair Water is een razend populair product bij visagisteren en beauty experts en ik begrijp wel waarom. Het reinigt je huid - inclusief mijn royaal met mascara ingesmeerde wimpers - in een handomdraai zonder het te irriteren. Met een fles van 500 ml kun je echt een lange tijd voort en de prijs is ook meer dan fair. De geur is aangenaam en het laat je huid niet kurkdroog achter, iets wat soms wel gebeurt bij andere reinigers. Je kunt Bioderma Sensibio H2O Micellair Water niet in heel veel winkels in Nederland kopen. Als ik in Frankrijk ben - waar het merk vandaan komt - sla ik het groot in. Natuurlijk is het wel bij tal van websites te bestellen. 


Bioderma Sensibio Micellair water 2 x 500 ml bij Bol.com

3. Purol lippenbalsem

Ik heb iets met Purol. Mijn oma gebruikte de zalf vroeger om haar droge handen mee te behandelen en die geur is me altijd bijgebleven. Zelf gebruik ik de zalf ook heel graag maar een product van het merk wat ik echt niet wil missen in mijn leven, is de lippenbalsem. Ergens tijdens mijn tienerjaren ben ik begonnen met het smeren van lippenbalsem waardoor het velletje van je huid geconditioneerd wordt. Op zich niet erg maar je moet wel letten op dat het niet de verkeerde kant op schiet. Op een gegeven moment was ik 'verslaafd' aan het smeren van heftige lippenbalsems - mijn lippen waren er afhankelijk van geworden. Toen ik dit doorhad, ben ik op zoek gegaan naar een product waarmee ik wel mijn lippen kon verzorgen maar waarbij ik niet gek werd als ik het niet zou opdoen voor een tijdje. Enter de Purol lippenbalsem. Ik gebruik het goedje nu twee keer per dag en heb vrijwel nooit een uitgedroogde huid. 


Purol Lippenbalsem potje bij Etos.nl

4. Dior Forever Fluid Foundation

Zoals ik al zei is mijn huid vrij licht en helaas heb ik last van couperose. Dit uit zich in hele kleine gesprongen adertjes op mijn gezicht. Om mijn velletje wat egaler te laten lijken, gebruik ik een foundation. Na veel foundations gebruikt te hebben, ben ik bij deze terecht gekomen. Voor mij bied de Dior Forever Fluid Foundation precies genoeg dekking, zonder dat het onnatuurlijk oogt. Het product smeert goed uit, blendt perfect met mijn huid en voelt niet te droog of juist te vettig aan. Ik durf gedurende de dag gewoon mijn gezicht aan te raken zonder meteen vieze vingers te hebben of een uitgesmeerd gezicht. 


DIOR Forever Fluid Foundation SPF35 bij DeBijenkorf.nl

5. Nars Blush 

Hoewel mijn foundation dus niet mijn huid helemaal vlekkeloos maakt, wordt het wel te egaal waardoor je er wat flets uit gaat zien. Mijn oplossing: een beetje blush op mijn jukbeenderen doen. Het maakt je gezicht net een stuk levendiger en dat is de look waar ik voor wil gaan. Op dit moment gebruik ik hiervoor een blush van Nars die perfect past bij mijn huid. De kleur Crush is onderdeel van het Lost In Luster Face Palette van Nars. 


Nars Lost in Luster Face Palette bij NarsCosmetics.eu

 

Beeld: Photo by Brittney Weng on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top