Fashion

Athleisure: de sporty look blijft en dit is hoe je het in jouw outfit kan verwerken

Athleisure: de sporty look blijft en dit is hoe je het in jouw outfit kan verwerken

Het afgelopen jaar speelde mode een minder grote rol dan normaal. We zaten toch allemaal thuis en je outfit maakte daarom een stuk minder uit. Je kon ons uittekenen in joggingpakken en andere sportieve kleding omdat dit simpelweg gewoon heerlijk zit. Gelukkig kunnen we weer de deur uit maar dat betekent niet dat we afscheid willen nemen van comfort.

Dit najaar speelt athleisure nog steeds een grote rol. Voor wie niet weet wat athleisure is: het is een samenvoeging van de woorden athletic (sportief of athletisch) en leisure (vrije tijd) en houdt simpelweg in dat je ook als je niet sport - in je vrije tijd - jij jezelf hult in sportkleding. Wél geven we er graag een fashionable twist aan. Maar hoe doe je dat en wat zijn de mooiste items om in jouw athleisure look te verwerken?

Allereerst is die fashionable twist dus heel belangrijk. Draag bij je sportieve look dus ook items die je normaal niet bij sportkleding zou combineren. Een 'gewone' tas dus of een trenchcoat in combinatie met een joggingpak. Of wat denk je van een hoodie onder een blazer? Het gaat om het contrast waardoor het niet alleen lekker zit maar ook lekker is om naar te kijken.

Doe hieronder wat inspiratie op én shop meteen wat mooie items voor de perfecte athleisure look. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jamie Li (@mrsjamieli)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ANAA SABER (@anaasaber)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tiffany Hsu (@handinfire)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jeanette (@_jeanettemadsen_)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anke de Jong (@ankedejng)

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top