Haarverzorging

REVIEW: Molton Brown Repairing shampoo en conditioner met venkel

REVIEW: Molton Brown Repairing shampoo en conditioner met venkel

Het vinden van de perfecte shampoo, is al jaren een een struggle. Soms lijken mijn lokken het even 'goed te doen' met een bepaald product maar na een paar maanden is dit vaak al voorbij: welkom terug futloze manen.

Precies op het moment dat ik eigenlijk weer mijn zoektocht wilde beginnen naar een nieuwe fijne shampoo, kreeg ik een pakketje van Molton Brown opgestuurd met hun kersverse haarproducten: een Repairing shampoo en conditioner met venkel. Molton Brown staat bekend als parfumexpert maar begon in 1971 eigenlijk als kapsalon in Londen met een focus op natuurlijke haarverzorging. Nu, 50 jaar na dato, komen ze met een nieuwe Botanical Hair Care lijn waarin je de keuze hebt uit Balancing, Volumising, Hydrating en Repairing producten. 

Elke lijn is verrijkt met een eigen kruid uit duurzame landbouw: frisse brandnetel (Volumising), aromatische venkel (Repairing), kalmerende kamille (Hydrating) en verkwikkende koriander (Balancing). Natuurlijk zijn de shampoo's, conditioners en het masker - zoals alle Molton Brown producten - 100% veganistisch, vrij van parabenen, ftalaten en siliconen. De verpakkingen doen dankzij hun bruine kleur denken aan oude apothekerflessen en zijn gemaakt van 100% gerecycled plastic en zijn recyclebaar. 

Mijn bevindingen

Allereerst was ik aangenaamd verrast door de lekkere geur van de Repairing lijn. Venkel is niet echt mijn ding - ik vind anijsachtige smaken echt vies - maar de shampoo en conditioner ruiken heerlijk fris en een tikkeltje kruidig. Ook ben ik zeer tevreden over de werking van de producten. Mijn haar voelt goed gevoed aan zonder 'body' te verliezen - iets wat vaak gebeurt bij herstellende haarproducten. Een aanrader dus wat mij betreft!

De haarproducten van Molton Brown zijn te koop bij De Bijenkorf, Babassu, Look Fantastic en natuurlijk via de website van Molton Brown zelf

Beeld: Molton Brown
Deel dit artikel
Back to top