Interior

5 manieren om ervoor te zorgen dat jouw hal een goede eerste indruk maakt

5 manieren om ervoor te zorgen dat jouw hal een goede eerste indruk maakt

Er gaat weinig boven een goede eerste indruk en jouw hal is daar geen uitzondering op. Toch is de ontvangstruimte van een woning vaak een ondergeschoven kindje. Zonde, want een goed begin is het halve werk. Met paar simpele stappen kun jij van jouw hal een plaatje maken.

Wat de dingen zijn die je moet doen? Wij hebben een aantal tips voor je!

1. Ruim op

Een rommelige hal is echt geen goed ontvangst. Zorg dat alles een eigen plekje heeft (denk bijvoorbeeld aan een mand of bak voor shawls en handschoenen), schoenen keurig zijn opgeruimd en er nog plek is op de kapstok voor gasten om hun jas aan op te hangen. 

 

2. Zorg voor een bankje of krukje

Schoenen aan en uittrekken doe je meestal of het liefste in de hal en als daar geen trap te vinden is, kan het een lastig klusje zijn. Wat daarom echt onmisbaar is in een goed ingerichte hal, is een bankje of - als je wat minder ruimte hebt - een krukje. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NORR11 (@norr11)

3. Mirror mirror

Een hal is vaak een kleine ruimte en om deze optisch groter te laten lijken, is een spiegel ideaal. Hoe groter, hoe beter. Een passpiegel is ideaal om even je outfit te checken maar het fraaist staat een grote ronde spiegel of eentje met een organische vorm zoals deze beauty van Ferm Living of dit plaatje van H&M Home

 

4. Maak een statement

Of je dit nou doet met een leuk behangetje, een mooi tintje op de muren (overweeg eens om het plafond mee te schilderen) of met behulp van een kunstwerk of coole accessoires: je maakt jouw entree extra fraai door er een blikvanger in te verwerken. Ook leuk: de voordeur een knallend kleurtje geven. 

5. Juiste verlichting

Ooit had ik een plafondlamp in de hal hangen waarvan de lamp langzaamaan steeds feller werd. Eén plek in huis waar je direct de juiste verlichting nodig hebt, is de hal. En met juiste bedoelen we in dit geval dat de ruimte meteen de juiste hoeveelheid licht is om je schoenen aan te trekken en je gezicht en outfit te checken voordat je de deur uitgaat. Lampen die langzaamaan genoeg licht geven zijn zeker een no go!

 
Beeld: Ferm Living & HK Living
Deel dit artikel
Back to top