Interior

Dit zijn dé badkamertrends van 2021

Dit zijn dé badkamertrends van 2021

Ben jij van plan om te verhuizen, zit je midden in een verbouwing of ben je gewoon al langer van plan om je eigen badkamer onder handen te nemen? Dan is het goed om te weten welke badkamertrends jouw badkamer dit jaar tot een hoger niveau zullen tillen. Van kleur tot interieurstijl: houd deze trends in de gaten.

Badkamertrends voor een perfect gestylde badkamer

Of je nu uitgebreid staat te douchen, toe bent aan een scheerbeurt of je mooi maakt voor een etentje: we brengen veel tijd door in de badkamer. Het is dus ook een ruimte waar best de nodige moeite en aandacht aan mag worden besteed. Wij leggen je uit welke badkamertrends daar perfect voor zijn.

De kleur van je badkamer

Over het algemeen zien we vaak dat badkamers lichte kleuren hebben. Voornamelijk wit voert de boventoon. Qua badkamertrends in 2021 komt daar verandering in. In plaats van lichte kleuren, zijn het juist de donkere tinten die je veel ziet terugkomen in badkamers. Denk hierbij aan groen in combinatie met veel planten, of een donkergrijze of zwarte stijl. Dit kun je vervolgens combineren met gouden elementen.

Denk aan de details en kleinere items

Een badkamer is meer dan een wc, douche, wasbak (en misschien nog een toegevoegd bad). Op het gebied van de badkamertrends in 2021 zal je dus ook zien dat er veel aandacht wordt besteed aan de kleinere objecten in je badkamer. Je kunt daarmee denken aan een klein krukje of mat, maar ook aan de spiegel en een nieuwe wastafelkraan. De kleur en het materiaal van deze voorwerpen kunnen veel verschillen ten opzichte van elkaar. Zo zorgt een zwarte of een gouden wastafelkraan weer voor een hele andere look dan een zilveren of witte. Je kunt onder andere hier terecht voor een grote selectie aan stijlen, kleuren en materialen. Door bewust te zijn van de beslissingen die jij maakt bij het kiezen voor deze objecten, geef je jouw badkamer in 2021 een unieke uitstraling.

De hotelbadkamer

Je kent het vast wel: je plant met je partner een hotelovernachting en verwondert je misschien nog wel het meeste over de grote, luxe badkamer. Alles staat perfect klaar en de badkamer is ook nog eens erg ruim. Een echte trend qua badkamers voor 2021 is die ‘hotel vibe’ creëren. Dat doe je zoals boven al beschreven, door te kiezen voor donkere kleuren in combinatie met goud. Een groot, losstaand bad zorgt ook voor een hotelsfeer, evenals sfeerverlichting en oog voor detail in de handdoeken en andere accessoires.

De retrobadkamer

Door een andere kleur toe te voegen aan je badkamer of wat kleinere items te veranderen, verander je al veel. Wil je écht een volledige transformatie van je badkamer? Ga dan voor bijvoorbeeld de retrolook. Deze look bestaat vooral uit de toevoeging van klassieke tegels: de Terrazzo tegels. Die tegels ken je vast wel van een bezoek aan je opa en oma, of misschien hebben je ouders (of jijzelf) deze tegels ook ergens in huis liggen. Als er wordt gekeken naar de badkamertrends van 2021 wordt duidelijk dat deze tegels weer bezig zijn met een comeback.

De industriële badkamer

Sommige badkamertrends waren ook al vóór 2021 erg populair. Naast de slaapkamer is de industriële badkamer er daar één van en die trend zien we dus ook gewoon weer terug dit jaar. Deze stijl is geïnspireerd door vroegere fabrieken (vandaar ook de naam). De stijl typeert zich vooral door de grote aanwezigheid van zwart en dan met name in het doucheframe en de kranen, en het gebruik van specifieke materialen (zoals beton en hout) voor een krachtige, mannelijke uitstraling.

Beeld: HK Living
Deel dit artikel
Back to top