Interior

Creëer sfeer met opbouwspots

Creëer sfeer met opbouwspots

Je eigen huis is de plek waar je je thuis voelt en waar je je fijn voelt. De mensen in het huis maken de sfeer, maar de inrichting ook. Van de meubels tot de accessoires, alles deelt mee aan het maken van de sfeer in je huis.

Licht is een goede manier om een fijne en speciale sfeer in huis te creëren. Daar heb je geen grote lampen meer voor nodig. opbouwspots zijn namelijk ook een goede manier van sfeer creëren in je eigen huisje. Als je nog niet echt bekend bent met opbouwspots ben je aan het goede adres. Tevens als je wil weten hoe je met opbouwspots sfeer kan maken, zit je helemaal goed. Aan het eind krijg je ook nog eens trend tips voor in huis zodat je helemaal op en top geïnformeerd bent en de beste sfeer voor je familie en jezelf kan maken.

Wat zijn opbouwspots?

Een fenomeen in de wereld van sfeermakerij in huis zijn opbouwspots. Net zoals de bekende inbouwspots, zijn dit echte sfeermakers voor in huis en zie je steeds meer. Maar wat is het nu precies?

Opbouwspots zijn geen spotjes die je in het plafond monteert zoals je de standaard spotjes kent. Een opbouwspot wordt namelijk aan het plafond gemonteerd en zier er tevens anders uit dan andere spotjes. Hoewel ze in veel verschillende vormen en maten komen, zijn het voornamelijk ronde, vierkante of rechthoekige lampjes met een ingebouwd spotje.

Met een opbouwspot hoef je geen rekening te houden met het soort plafond wat je hebt omdat ze er niet in hoeven. Daarnaast kan je ze plaatsen waar je wil en hoe je wil. Je kan dus een heel kunstwerk op het plafond maken met deze mooie spotjes. Je hebt dus geen verlaagd plafond of koof nodig waar je ze in moet bouwen, wat je bij inbouwspots wel nodig hebt. Met inbouwspots krijg je super sfeervol licht, als je het juiste plafond hebt. Bij opbouwspots heb je dus altijd sfeervol licht, welk plafond je ook hebt.

Hoe maak je sfeer met deze spotjes?

Opbouwspots zien er van zichzelf al heel mooi uit. Dit geeft alleen al veel meer sfeer aan je huis als de standaard en saaie inbouw spotjes die je zoveel ziet. Maar naast standaard opbouwspots kun je ze ook dimbaar krijgen. Bij Nostalux vind je een groot aanbod aan dimbare opbouwspots. Dan krijgen je echt heel veel sfeer in huis met één druk op de knop. Je zet de lichtbron op de gewenste sterkte en je geeft je huis het gewenste gevoel. Dat is uiteraard heel simpel, maar er zijn meer manieren om meer sfeer in huis te krijgen.

Sfeer maken kan op een heleboel manieren. Van wandlampen tot vloerlampen en kleedjes, er zijn talloze manieren om je huis net wat meer sfeer te geven waar je zo naar op zoek bent. Als je opzoek bent naar een warme kleur is het aan te raden om te kiezen voor warme kleuren en accessoires. Denk aan een vloerkleed met een mooie warme kleur of een ander kleurtje op de muur. Dit zijn vaak donkere kleuren, maar een tint lichter gaan is ook geen probleem.

Als je gaat voor een frisse look, is het belangrijk dat je niet alleen kiest voor wit. Ga voor lichte kleuren en kies pastel tint accessoires zoals mooie eetkamer stoelen en een frisse kleur tafel. Laat de muren tevens in een frisse kleur om het één geheel te maken. Dat biedt sfeer, rust en frisheid in je hele huis. opbouwspotjes kunnen hier goed bij helpen. Kies voor opbouwspotjes in een kleur die bij je meubels passen om de sfeer van boven tot onder in je huis te krijgen. Even de lampjes dimmen en je bent klaar.

Trend tips voor je huis

Als je opzoek bent naar een nieuwe inrichting, kan het zomaar zijn dat je hier veel moeite mee hebt. Zeker als je van de ene stijl naar de andere gaat. Daarom heb ik de laatste trends op een rijtje gezet zodat je alleen nog maar hoeft te beslissen welke het beste bij jou past.

Zwart-wit is helemaal in als je je slaapkamer wil vernieuwen. Je geniet hier van rust en kalmte en met welke kleuren kan je dit beter doen dan grijs, zwart en wit? Het sterke contrast brengt veel sfeer met zich mee. De witte kleuren brengen rust en met de grijze tinten balanceer je de kleuren uit zodat je de perfecte slaapkamer hebt waar je helemaal uitgerust wakker kan worden.

De badkamer is nog een plek waar je uitgerust wil worden. en uiteraard waar het schoon moet zijn. Daarom is wit de kleur voor de badkamer en maak je het gezellig met sfeerlicht. Als je dan toch voor sfeerlicht gaat, trek dit dan door naar de woonkamer waar het ook super hot is. Dan komen de opbouwspotjes goed van pas. Plaats ze zoals je mooi vind en je geeft je huis niet alleen een trendy upgrade, maar je maakt het nog persoonlijker dan voorheen.

Beeld: HAY
Deel dit artikel
Back to top