Lifestyle

Dit is wat jouw terugkerende dromen jou willen vertellen + de 5 meest voorkomende

Dit is wat jouw terugkerende dromen jou willen vertellen + de 5 meest voorkomende

Een droom of nachtmerrie die zich alsmaar blijft herhalen, is jouw onbewustzijn die jou iets probeert te vertellen. Als jij gedurende een periode in jouw leven terugkerende dromen hebt, is dat vaak omdat er iets aan de hand is in jouw leven dat stress veroorzaakt wat jij niet kan oplossen of ontwijken. Vaak gaat het om ongevulde behoeften, frustraties en onopgeloste problemen uit het verleden.

Je hoeft niet bang te zijn dat dit soort nare dromen tekenen zijn dat er iets erg op je te wachten staat. Terugkerende nachtmerries hebben het doel om jou dingen in te laten zien waar jij als je wakker bent niet bewust van bent. Er zijn een aantal recurring dreams die vaak voorkomen in het algemeen.

1. Terug zijn op school

Je bent al jaren afgestudeerd en aan het werk, maar soms wordt je helemaal bezweet wakker omdat je nog drie tentamens moet inhalen waar je niet voor geleerd hebt. Een droom waar je terug bent op school heeft alles te maken met sociale situaties waar jouw mentale vaardigheden belangrijk zijn. Bijvoorbeeld op je werk. Misschien maak jij je druk over je nieuwe functie of hoe jij presteert op het werk.

2. Vallen

Volgens mij heeft iedereen weleens gedroomd over vallen, het is namelijk een droom die het vaakst gerapporteerd is. Vallen representeert het verliezen van controle, je niet gesteund voelen en teleurgesteld zijn. Hoe jij je voelt tijdens het vallen is het belangrijkste, als jij je er goed bij voelt is het waarschijnlijk een teken dat je meer vertrouwen moet hebben en moet leren om los te laten.

 

3. Vreemdgaande partner

Je wordt super boos wakker op je vriend omdat hij vreemd is gegaan... in je dromen. Misschien maak jij je er wel druk om dat jouw partner echt vreemdgaat. De reden waarom je dat wellicht denkt is belangrijk om te onderzoeken. Vind je dat jij en je lover niet genoeg tijd samen spenderen of vind jij jezelf niet goed genoeg? Het kan ook dat deze terugkerende droom jou wil vertellen dat jij jezelf aan het bedriegen bent op een bepaald vlak in je leven.

4. Achtervolgd worden

Als je vaak achtervolgd wordt in een droom, kan dit zijn dat jij iets uit de weg aan het gaan bent. Een bepaalde confrontatie in jouw leven ben jij aan het vermijden. Dit kan om een situatie gaan, maar ook om een persoon. Droom je vaak over iemand? Wellicht is hij of zij degene waar jij iets mee moet oplossen.

5. Te laat komen

Dromen waarin je te laat komt representeren gemiste kansen, dat je bang bent voor verandering en andere onzekerheden. Let op waar jij precies te laat voor komt, want daar hebben de onzekerheden mee te maken. Kom je te laat op je werk, je eigen bruiloft of voor een examen?

Beeld: Photo by Ashley Byrd on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top