Mama

6 manieren om jouw kinderen deze zomervakantie te entertainen

6 manieren om jouw kinderen deze zomervakantie te entertainen

Deze zomervakantie is in 2021 er niet eentje zoals elk jaar. Door corona is het niet voor iedereen een optie om op vakantie te gaan en het weer zit ook nog eens tegen. Je moet dus even wat creatiever te werk gaan als je kinderen hebt om die deze zomer te vermaken en een leuke zomervakantie te bezorgen. Wij hebben wat tips voor je, bijvoorbeeld waar je kids zichzelf uren mee kunnen vermaken en plekken om te bezoeken!

1. Upgrade je tuin

Ben jij de trotse eigenaar van een tuin? Zorg dan dan dat die dit jaar nog voorzien wordt van wat leuk nieuw buitenspeelgoed zoals bijvoorbeeld een schommel, een gymnastiekset, een speelhuisje, een waterspeeltafel, een zandbak of - vooral leuk als je een grasveldje hebt - schaf eens wat leuke spelletjes aan zoals jeu de boules of een blikgooien set. Dit is vooral handig wanneer je kleine kinderen hebt want zo kunnen ze zichzelf even vermaken en kan jij een oogje in het zeil houden om ze bijvoorbeeld te voorzien van drinken en of alles wel goed gaat. Ideaal!

2. Leuke uitjes

De dierentuin in de buurt en de grote pretparken kennen we allemaal wel maar er zijn ook een hoop kleinschaligere leuke uitjes om te doen die wat minder bekend zijn. Zo heb je in Almere het PIT Veiligheidsmuseum waar een hoop politie-, brandweer en ambulancevoertuigen staan en waar je van alles kan bewonderen wat daarmee te maken heeft. Ook leuk is Dinoland in Zwolle: een park waar natuurlijk alles draait om dinosauriërs en waar lekker veel gespeeld, ontdekt en geknutseld kan worden. En ken je het Nationaal Militair Museum in Soest al? Als je kinderen dol zijn op een beetje actie, dan moet je hier naartoe gaan. Er wordt soldatentraining gegeven (denk hierbij aan een salueer lesje, knopen leggen en een conditietest), ze kunnen in mini tanks rijden, heerlijk buitenspelen en in een F-16 simulator zitten. Hoe cool is dat?

3. Knutselen

Knutselen, als kind was ik er uren zoet mee en ik denk dat het goed is voor iedereen om zo nu en dan lekker creatief bezig te zijn. Van origamikunstwerken tot het maken van een kijkdoos en van een schilderij creëren tot een 'echte' vulkaan maken: er zijn een hoop mogelijkheden. Zoek online inspiratie op en houd daarbij natuurlijk de leeftijd van je kind(eren) en interesses in ogenschouw. Het knutselen wordt nog leuker met vriendjes en vriendinnetjes erbij. 

4. Slaapkamer make-over

Hoewel je natuurlijk probeert om de kinderslaapkamer een beetje netjes te houden, is deze het afgelopen jaar vast wat troeperig geworden en kan het misschien wel een update gebruiken. Laat je kinderen hun kamer eens goed opruimen met als beloning een kleine upgrade zoals een nieuw behang tegen de muur, een leuke kinderstoel of een fris ander kleurtje op de wand. Met dat laatste kunnen ze zelf natuurlijk helpen! Laat ze ook meebeslissen zodat het nog meer voelt als 'hun eigen kamer' en het een leuk projectje wordt om zich mee bezig te houden. Online kunnen jullie samen speuren naar inspiratie voor de slaapkamer, bijvoorbeeld op Pinterest. 

5. Coole logeerpartijtjes

Logeren is natuurlijk super gezellig maar het wordt extra leuk met behulp van de volgende dingen. Laat de kinderen allemaal samen in de woonkamer slapen na een filmavondje met een hoop popcorn of laat ze een tent of hut bouwen in hun eigen kamer of op zolder. Een spelletjesavond is ook heel leuk om te doen. Tip: spreek met de ouders af van het kind(je) wat bij jullie heeft gelogeerd, dat jouw spruit ook bij hen kan verblijven binnenkort. Zo heb jij ook even je handen vrij en dat is soms wel even zo fijn... 

6. Bakken maar!

Cupcakes bakken, zelf brood maken of aan de slag gaan om een feestelijke taart te creëren. Je kinderen (en misschien jij ook wel als je het leuk vindt en de tijd ervoor hebt) zijn er even zoet mee en het resultaat is ook nog eens heel lekker. Online zijn talloze recepten te vinden en er zijn ook genoeg bakboeken te koop met dingen die geschikt zijn om te maken voor verschillende leeftijdscategorieën. Als je een extra grote hoeveelheid maakt, dan kun je misschien nog een oma of een buurvrouw ermee verblijden!

Beeld: Photo by Kelly Sikkema on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top