Lifestyle

Feeling down? Met deze vijf stappen kun jij je libido verhogen

Feeling down? Met deze vijf stappen kun jij je libido verhogen

Helaas zijn onze libido’s niet een schakelaar die we kunnen flippen. Het is een complex gegeven, maar het bepaalt of we in de stemming zijn voor seks. We zijn allemaal weleens niet in the mood dus je hoeft je er helemaal niet raar over te voelen. Wel snappen we dat het heel vervelend kan zijn wanneer jouw libido al een tijdje laag is. Herkenbaar? Lees dan snel verder voor onze tips!

Gelukkig zijn er wel algemene dingen die je kunt doen om je libido en daarmee verlangen naar seks te verhogen.

1. Mentale en fysieke gezondheid

Seks is misschien wel een fysieke activiteit maar wanneer jouw mentale gesteldheid niet goed is dan zal je zin in seks minder zijn. Probeer hier dus dagelijks voor jezelf aandacht aan te besteden. Daarnaast zul je ook fysiek goed voor jezelf moeten zorgen door middel van een gezond eetpatroon en genoeg slaap.

2. Ben je op je gemak?

Je libido kan ook zeker dalen wanneer jij je onzeker voelt. Praat over deze gevoelens met je partner en bouw het rustig op.

3. Meer seks

Je libido wordt lager omdat jouw lichaam er gewend aanraakt om niet seksueel gestimuleerd te worden. Zodra jij weer een keertje tussen de dekens duikt, kan dat zomaar weer eens omhoog schieten.

 

4. Werk aan je relatie

Misschien loopt jouw relatie de laatste tijd wat minder? Probeer dan seks niet te forceren, maar werk aan jullie verbinding en spreek jullie behoeften uit. Het is volkomen normaal dat het niet altijd rozengeur en maneschijn is. 

5. Stimuleer je brein

Fantaseer er op los voordat het daadwerkelijk zover is. Verrijk je fantasieleven met verschillende erotische vormen (geschreven, video, audio) en prikkel je brein. Moet jij eens opletten hoe snel het lichaam meewerkt.

 

Beeld: We-Vibe WOW Tech via Unsplash
Deel dit artikel
Back to top