Beauty

Reinigingsdoekjes zijn en no-go en dit is waarom

Reinigingsdoekjes zijn en no-go en dit is waarom

Verwijder jij altijd jouw make-up met gezichtsreinigingsdoekjes? Dan is vandaag het moment op jouw skincare routine aan te passen. Het kan de veroorzaker zijn van de puistjes die je hebt of de boosdoener zijn van andere huidproblemen.

Af en toe reinigingsdoekjes gebruiken als het niet anders kan is beter dan niets, maar dagelijks gebruik raden we niet aan. Wij leggen je uit waarom jij beter geen reinigingsdoekjes kan gebruiken en hoe jij je gezicht wél goed schoonmaakt.

Reinigingsdoekjes

Af en toe je gezicht reinigen met speciale doekjes is niet erg, maar op de lange termijn zijn ze niet goed voor je huid. De meeste reinigingsdoekjes bevatten agressieve ingrediënten die de natuurlijke pH-waarde van je velletje verstoren. Het kan de boosdoener zijn van jouw geïrriteerde, droge, gevoelige of uitgedroogde huid. Het is belangrijk om alle make-upresten en acne veroorzakende bacteriën goed te verwijderen en dat kun je het beste doen met een reinigingsproduct dat je van je gezicht af moet wassen. Met reinigingsdoekjes verspreid je bacteriën, olie en make-up over je huid, maar je haalt het er niet af! Je poriën raken op deze manier verstopt en kan je last krijgen van puistjes. De laatste reden om niet op deze manier make-up te verwijderen, is het feit dat je ermee over je huid wrijft. De huid van je gezicht is dun en kwetsbaar en door te boenen kan jij jouw beautiful face beschadigen.

Jouw gezicht goed reinigen doe je zo

Cleanser

Kies een cleanser voor jouw huidtype in de vorm van een gel, olie of balm. Verwijder make-upresten en viezigheid van je gezicht in de ochtend en in de avond. Er bestaan speciale cleansers voor oogmake-up, handig als jij fan bent van waterproof mascara en veel oogschaduw.

 

 

Toner

Een toner of tonic gaat nog even een stapje verder en verwijdert alle laatste restjes make-up en het verfijnt de poriën. Als jij last hebt van puistjes dan kun je een exfoliant kiezen met AHA of BHA. Het is minder heftig dan een scrub, het verwijdert dode huidcellen en het zorgt ervoor dat er nieuwe cellen worden aangemaakt.

 

Serum

Gebruik na het reinigen van je gezicht een serum om je huid extra vocht te geven, te laten stralen én om je huid voor te bereiden op de laatste stap: crème.

 

Crème

Je skincare routine sluit je in de ochtend af met een dagcrème en in de avond met een nachtcrème. Overdag is het fijn om een moisturizer aan te brengen voordat jij je make-up aanbrengt. Een crème schermt de huid goed af en daardoor droogt je huid niet uit en krijgt het genoeg vocht. In de avond herstel jij je huid door een hydraterende mositurizer te gebruiken.

 
Beeld: Photo by Septian simon on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top