Lifestyle

5 x eenvoudige stappen om jouw energieniveau een boost te geven

5 x eenvoudige stappen om jouw energieniveau een boost te geven

Hoewel de zon mijn energielevel goed doet, is het belangrijk om niet te vergeten dat de wereldwijde pandemie best vermoeiend is geweest. Het is dus ook helemaal niet gek als ook jij nog weleens met energieproblemen kampt. Toch wil ik het weer opkrikken – zeker nu we weer beginnen terug te keren naar ons normale leven. Doe je mee?

Hieronder heb ik een paar tips verzameld om jouw energielevel weer een boost te geven. Disclaimer: zit je al een langere tijd met een lage energie en heb je nergens echt zin in? Schroom dan niet om een professional om hulp te vragen.

1. Slaaproutine

Slaap is erg belangrijk, dat weten we allemaal. Het is noodzakelijk voor je lichaam om ’s avonds te herstellen. Je hebt dan ook het meeste kans op een energierijke ochtend wanneer je  een goede nachtrust hebt gehad. Benieuwd hoe jij je slaapkamer een detox kan geven zodat er een ultieme rust hangt? Klik dan hier.

2. Eet minder suikers

Suiker zorgt continu voor pieken in je bloedsuikerspiegel. En je weet wat ze zeggen: na pieken komen dalen. Gevolg van dit is dat je hierdoor last kunt krijgen van moodswings. Daarnaast werkt suiker ook nog eens verslavend waardoor je lichaam onwijs kan gaan ‘zeuren’ om suiker.

3. Neem controle over jouw vrije tijd

Ik ben hier denk ik een jaar geleden zelf mee begonnen en het helpt mij enorm! Ik zeg over het algemeen alleen nog maar ‘ja’ tegen dingen die ik ook echt zelf leuk vind om te doen (uitzonderingen daar gelaten). Je bent daardoor net wat minder druk wat je mentaal goed zal doen. Daarbij zal je minder chagrijnig zijn omdat je de dingen die je gaat doen ook echt leuk vindt. Deze manier van leven lijkt veel op  ‘no-commitment-day’ manier waar we laatst over geschreven hebben.

4. Manage je stress

Dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Het gaat ook niet zozeer om het verminderen van je stresslevel – dat is tegenwoordig ook enigszins een onmogelijke taak – maar meer dat je er bewust mee bezig bent. Stress neemt nou eenmaal veel energie weg. Belangrijk is daarom dat je ook gerichte activiteiten uitvoert die ervoor zorgen dat jouw stresslevel daalt. Voorbeelden zijn sporten, een boek lezen, een warm bad of een avond heerlijk dansen op een feestje. 

5. Verminder jouw schermtijd

De totale hoeveelheid die jij doorbrengt op een scherm kan jouw gemoedstoestand zeker beïnvloeden. Probeer vooral te leven buiten dat beeld en ga niet doelloos scrollen op Instagram om te kijken hoeveel beter het leven van een ander is – spoiler, dat is het niet. Nou moeten veel van ons ook fulltime achter hun laptop werken, maar bewustwording is het halve werk. 

 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top