Beauty

Zo kom je eindelijk van die vervelende puffy eyes af

Zo kom je eindelijk van die vervelende puffy eyes af

Hoop jij ook elke ochtend als een natural beauty op te staan? Wij in ieder geval wel, maar dat is helaas niet altijd de realiteit. Wanneer we ’s ochtends in de spiegel kijken, zijn er nog weleens out of the f*cking blue puistjes, rimpels en opgezwollen ogen ontstaan.

Opgezwollen ogen, ofwel puffy eyes, zijn vaak te wijten aan het vasthouden van vocht. Enkele oorzaken hiervan kunnen zijn slecht slapen, te weinig drinken (je lichaam houdt dan namelijk zijn vocht vast), huilen, teveel zout eten of het net wat te vaak consumeren van alcohol.

Gelukkig ontdekken we steeds meer trucjes om dit probleem tegen te gaan en die delen we natuurlijk graag met jullie!

1. Pas je levenstijl aan

Neem een gezondere levensstijl aan. Je zult dan merken dat je lichaam beter gaat werken waardoor het vocht ook op pijl blijft.

2. Slaap hoger

Slaap op twee kussens zodat je hoofd boven je lichaam ligt. Hierdoor stapelt het vocht zich niet op rondom je ogen.

3. Ice ice baby

Koel elke ochtend je ogen met bijvoorbeeld ijskoude lepels (leg ’s nachts in de vriezer), een ijskoude oogroller of stukjes gekoelde komkommer.

4. Massagetools

Probeer netjes elke ochtend je gezicht te sculpten en depuffen met een jade roller of gua sha. De gua sha en jade roller hebben veel van elkaar weg. Toch werken ze net even wat anders. Waar de jade roller meer tegen puffiness werkt, is de gua sha bedoeld voor een diepere massage en het sculpten van je gezicht. Je zult dus gewoon even moeten kijken wat voor jou het best werkt.

5. Skincare

Koop een oogcrème waar ingrediënten zoals cafeïne of groene thee in zitten. Deze werken speciaal tegen puffy eyes. Ook kun je gebruik maken van eye pads, iets wat geliefd is onder veel modellen en celebs.

 
Beeld: Pavel Danilyuk via Pexels
Deel dit artikel
Back to top