Lifestyle

Zou een wekelijkse no-commitment-day dé uitkomst zijn om rust te krijgen?

Zou een wekelijkse no-commitment-day dé uitkomst zijn om rust te krijgen?

We worden allemaal - denk ik - weleens overweldigd door de hoeveelheid afspraken en verplichtingen die we hebben in een week. Tuurlijk is het op het moment wat rustiger in vanwege corona, maar we zijn het virus aan het indammen wat betekent dat het drukke leven weer op ons staat te wachten.

Het idee van een ‘no-commitment-day’ hebben we afgelopen week gelezen op Poosh.com – de lifestyle website van Kourtney Kardashian. Michelle Scanga legt haar zelfbedachte theorie rondom deze rustdag uit en we moeten zeggen dat het ons nog niet zo’n slecht idee lijkt.

Kort gezegd houdt het in dat je wekelijks een dag voor jezelf hebt zonder plannen, je blokkeert deze dag als het ware. Ze geeft aan dat dit de druk van nee zeggen wegneemt waardoor jij je ook minder schuldig voelt wanneer je bijvoorbeeld een keertje geen zin hebt om mee te gaan lunchen. Dit houdt niet in dat je die dag helemaal niks leuks mag gaan doen, maar het gaat erom dat jij je er mentaal bewust van bent dat jij jezelf nergens aan bindt.

Klinkt wel lekker toch? We hoeven ons inderdaad niet schuldig te voelen als we thuis een date met onszelf willen. In het weekend – de meest logische tijd voor zo’n dag - hoort een mens zich ook te kunnen ontspannen. 

Beeld: Samson Katt via Pexels
Deel dit artikel
Back to top