Interior

7 tips om jouw kleine waskamer slim en mooi in te richten

7 tips om jouw kleine waskamer slim en mooi in te richten

Als ik ergens blij van word, dan is het van mijn huis helemaal op orde hebben en elke ruimte optimaal kunnen benutten. Het is een aanrader om een goed ingericht plekje te hebben waar jij je was kan doen, ook al heb je er niet veel ruimte voor. Het hebben van een waskamer maakt deze terugkomende taak een stuk leuker en het geeft jouw interieur een boost.

Er zijn een aantal tips die jij kan toepassen om zelfs een klein plekje in jouw huis om te toveren tot laundry room. Dit zijn ze:

1. Wasmachine en droger stapelen

Je kan de ruimte van jouw waskamer optimaal benutten door de droger en wasmachine te stapelen - de wasmachine onder en de droger bovenop. Doe dit niet andersom, de wasmachine is namelijk zwaarder omdat deze betonnen elementen bevat om beweging tijdens het centrifugeren te voorkomen. Zorg ervoor dat je wasmachine waterpas staat en viltjes aan de onderkant heeft. Gebruik maken van een universele stapelkit - of iets soortgelijks van het merk van de droger en wasmachine - kan ook handig zijn.

2. Opbergmanden gebruiken

Een eenvoudige manier om jouw kleine laundry room mooier te maken, is door gebruik te maken van opbergmanden. Stop spullen zoals knijpers, een strijkijzer en wasmiddel in prachtige manden en het oogt gelijk een stuk aantrekkelijker.

 

3. Slimme plek voor je strijkplank

Als één ding in de weg kan staan, dan is het een strijkplank wel. Kies eentje uit die je aan de muur kan vastmaken en uitklapbaar is of verwerk een strijkplank op een slimme manier in een lade.

Kane uitklapbare strijkplank, zwart en mintgroen bij MADE.com

4. Kledingroede ophangen

Nog iets wat behoorlijk in de weg kan staan - vooral in een kleine waskamer -  is een droogrek. Als jij je wasmachine en droger naast elkaar hebt staan, kan je erboven een kledingroede installeren om daar shirts, blousejes en truien aan op te drogen. Voor andere kledingstukken kun je een lade omtoveren tot verborgen droogrek.

5. Wasmiddel bewaren in potten

Lelijke verpakkingen dragen niet bij aan een opgeruimde waskamer. Stop je wasmiddel, wasverzachter en dergelijke in mooie (doorzichtige) potten. Vergeet ze niet te labelen!

 

6. Maak zelf een werkblad

Een laundry room is pas optimaal benut wanneer jij ook je kleding op dezelfde plek kan opvouwen. Zet je wasmachine en droger in die geval juist naast elkaar en DIY een werkblad waar je lekker aan de slag kan gaan. 

7. Diepe planken

Als jij je apparaten besluit te stapelen, is het een goed idee om diepe planken te bevestigen aan de wand. Je bespaart ruimte en het ziet er ook nog eens geweldig uit.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top