Lichaamsverzorging

Laat je billen zien: zo voorkom en behandel jij buttne

Laat je billen zien: zo voorkom en behandel jij buttne

We willen weer onze bikini's en badpakken aantrekken en daar willen we ons zelfverzekerd bij voelen. Onzuiverheden op onze lichaam, bijvoorbeeld op je borst of op je rug, helpen ons daar niet bij.

Dit keer bespreken we wat jij kan doen om acne op je billen te behandelen en te voorkomen. We hebben negen tips voor je.

1. Vaak wassen

We kunnen dit niet vaak genoeg zeggen: was handdoeken, kleding en beddengoed regelmatig om allemaal soorten acne te kunnen voorkomen zoals chestne, backne en maskne. Vooral is het belangrijk om sportkleding te wassen nadat je het twee keer hebt gedragen. Het maakt niet uit of je er wel of niet in sport, ook als je het dagelijks draagt als loungewear bijvoorbeeld is het belangrijk het kledingstuk te wassen. De reden hiervoor is dat opgebouwde zweet en vochtigheid ervoor kan zorgen dat jouw poriën verstopt raken.

2. Mild exfoliëren

Door één keer per week je billen te exfoliëren met ene milde body scrub kun je buttne voorkomen. Doordat jij jouw huid exfolieert, zorg jij ervoor dat je dode huidcellen verwijdert die onzuiverheden kunnen veroorzaken.

3. Body Roller

Een roller is niet alleen maar bestemd voor je gezicht, maar het heeft ook voordelen voor je lichaam. Een lichaamsroller kan ontstekingen verminderen en zorgen dat er geen vocht wordt vastgehouden. Precies wat je nodig hebt om acne op je billen te behandelen en te voorkomen. Zorg dat je na elk gebruik de body roller schoonmaakt met alcohol en dat je de tool op een schone en droge plek bewaart.

4. Stretchen en wandelen

Of je nu thuis of op kantoor werkt, een hoop van ons zit de hele dag door. Probeer tussendoor te stretchen of een dagelijkse wandeling te doen. Het zal bijdragen aan het verminderen van jouw buttne.

 

5. Douchen na het sporten

Douche altijd na het sporten om onzuiverheden op je hele lichaam te voorkomen. Een uitgebreide douche is niet nodig maar zorg wel dat jij de tijd neemt om jezelf zo snel mogelijk na het sporten af te spoelen. Dit geldt ook voor als je gaat zwemmen. Zwemkleding en andere natte kleding kan er namelijk voor zorgen dat jouw huid geïrriteerd raakt waardoor onzuiverheden ontstaan. Een handige scrubband kan je helpen bij het schoonmaken van jouw behind.

6. Tea tree olie

Als je een puist hebt die super groot is en veel pijn doet, kun je 'm het beste kalmeren met een warme doek en tea trea olie. Deze olie doodt bacteriën en behandelt acne.

7. Beddengoed wassen

Je beddengoed kun je het beste om de zeven à tien dagen wassen om allerlei soorten acne te voorkomen.

8. Je billen hydrateren

Hydrateer je booty, want als deze droog is dan zal jij er eerder aan krabben waardoor je bacteriën verspreidt en het nog meer gaat irriteren. Gebruik een body moisturizer om jouw billen te hydrateren en voorkom onzuiverheden in de toekomst.

9. Een masker gebruiken

Gebruik een masker die bestemd is om gifstoffen op je lichaam te verwijderen, je huid te hydrateren en te kalmeren.

Beeld: Photo by MAX LIBERTINE on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top