Lifestyle

Moeite om in slaap te vallen? Dit zijn onze unieke tips

Moeite om in slaap te vallen? Dit zijn onze unieke tips

Een goede nachtrust is essentieel voor een goede dag. Slapen zorgt ervoor dat je mentaal en fysiek weer kunt herstellen - cruciaal dus. Daarom heb ik vier tips verzameld die wij op de redactie nog niet heel vaak gehoord hebben. Misschien dat deze wel helpen en jouw slechte slaapgewoontes eindelijk oplossen.

1. Een ontspannende kussenmist

Het is als het ware een parfum voor je kussen. Vaak bevat het ontspannende aroma’s zoals lavendel. Waarom ik denk dat het werkt? Je associeert geuren met mensen of gebeurtenissen. Je kussenmist zal je dus altijd ontspannen en in slaap laten vallen omdat je die specifieke geur hieraan koppelt.

2. App: Sleepytime

Een geweldige app die ervoor zorgt dat je elke nacht de nodige uren slaapt. In de nacht zijn er opeenvolgingen van lichte slaap en diepe slaap. Een slaapcyclus duurt gemiddeld 90 tot 120 minuten. De app Sleepytime werkt met een slaapcyclus van 90 minuten, zodat je wakker wordt in je lichte slaap waardoor je dus minder moe bent. Je kunt aangeven wanneer je op moet staan en dan rekent de app uit wanneer je moet gaan slapen of vice versa. Ik weet niet of het een mindfuck is maar het werkt echt.

3. Zwaartedeken

Ik heb zelf een zwaartedeken thuis en ik kan het iedereen aanraden. Een zware deken biedt als het ware de warmte en comfort van een knuffel. Het is een beetje hetzelfde idee als een baby inbakeren. Het voelt veilig en kalmeert daarmee je geest.

4. Aanspannen en loslaten

Een geweldig trucje om heel je lichaam te laten ontspannen. Het werkt zo: je gaat liggen op je rug en spant letterlijk elke spier aan die je maar kunt bedenken. Dit houd je zo’n 10 seconden vast. Hierna begin je bij je tenen en laat je alles van onder naar boven los. Het zal even voelen alsof je zweeft. Klinkt dat niet heerlijk?

Slaap lekker!

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top