Wenkbrauwen

Deze gewaagde wenkbrauwtrend is weer in en zo doe jij het (tijdelijk) na

Deze gewaagde wenkbrauwtrend is weer in en zo doe jij het (tijdelijk) na

Deze gewaagde wenkbrauwtrend is niet nieuw maar wordt de laatste tijd weer vaak gespot. We hebben het over de geblondeerde wenkbrauwen. Veel make-up experts zijn niet fan van deze look maar we zien het vaak voorbijkomen op de rode loper, op de runway en bij modeshoots.

Het blonderen van jouw eyebrows wordt niet aangeraden omdat het niet goed is voor de haartjes boven je ogen. Wij leggen je uit hoe jij de no brow effect na kan doen met make-up en waar deze trend vandaan komt.

Tijdlijn

Eén van de eerste trendsetters van de bleached eyebrows was Madonna in 1992. De actrice Chloë Sevigny blondeerde haar wenkbrauwen vijf jaar later in 1997 voor de film Gummo en ook in 2003 zagen we haar op de rode loper met deze look. Tien jaar later in 2013, was Miley Cyrus degene die deze no brow trend weer aanwakkerde. Ze liet ze één jaar later in 2014 opnieuw blonderen voor de cover van het Amerikaanse modetijdschrift W magazine. Hetzelfde jaar zagen we het verschijnen op de runway bij Kendall Jenner en Cara Delevingne en zij inspireerden Kim Kardashian. In 2016, spotten we Irina Shayk tijdens een Givenchy show met deze bijzondere look én gingen Katy Perry en Kanye West (ja echt!) er ook voor. Kanye West was trouwens niet de enige man dat meedeed met de geblondeerde wenkbrauwentrend. Acteur Jared Leto had ze tijdens de opnames voor Fight Club in 1998 en Jaden Smith in 2018.

Sinds twee jaar spotten we deze trend weer regelmatig bij onder andere Kristen Stewart, Kendall Jenner (again), Bella Hadid en Hailey Bieber. Kim Kardashian ging aan het begin van deze maand viral met haar wenkbrauwen die ze (alweer) liet blonderen voor een photoshoot. Drie dagen geleden rockte de Hunger Games actrice Maisie Williams deze look (en nog steeds) bij de Brit Awards.

Zo doe jij het tijdelijk na

Met primer + poeder

1. Gebruik een spoolie (wenkbrauw- en wimperborsteltje) om een klein beetje liquid primer in je wenkbrauwen te borstelen.

2. Breng een beetje translucent poeder aan op je hele gezicht (nadat je de rest van je make-up look af hebt) om een effen finish te creëren. Zorg ervoor dat je niet teveel poeder aanbrengt op je wenkbrauwen zodat je het niet duidelijk ziet zitten.

3.  Maak de look af met een setting spray.

 

Met meerdere lagen concealer

1. Kies een concealer dat een hele dunne consistentie heeft. Je kan een concealer eventueel dunner maken door een aantal druppels zoutoplossing toe te voegen.

2. Neem de tijd om een aantal dunne lagen (om klonten te voorkomen) aan te brengen op je wenkbrauwen. Herhaal het net zo vaak totdat de concealer de intensiteit bereikt van je natural eyebrows.

3. Zorg ervoor dat je tussen elke laag je wenkbrauwen goed borstelt en dat je de concealer gelijkmatig verdeelt.

Ga jij deze look uitproberen?

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top