Lifestyle

Met behulp van deze 9 tips zit jij lekkerder in je vel

Met behulp van deze 9 tips zit jij lekkerder in je vel

Jouw gewoontes, de mensen waarmee jij je omringt en jouw gedachtes hebben veel invloed op je. Het heeft gevolgen voor jouw geluk en hoe lekker jij in je vel zit. Word bewuster van de manier waarop jij jouw leven leidt en geniet nog meer ervan.

Pas de volgende negen tips toe in je leven en geef je mental welness een boost.

1. Begin de dag goed

Probeer elke ochtend - vóór dat je op je telefoon gaat scrollen - drie dingen te bedenken die jij die dag wil bereiken en vertel jezelf dat het je gaat lukken. Zeg het hardop! Het zal een beetje raar aanvoelen in het begin maar door het hardop te zeggen manifesteer je het in het universum.

2. Gebruik de vijf bij vijf regel

Als iets niet belangrijk is over vijf jaar, wees dan niet langer dan vijf minuten ergens boos of verdrietig over. Waar jij je aandacht aan geeft, groeit.

2. Manifesteren

Oefen het manifesteren van je droomtoekomst door een journal bij te houden.

3. Verander kritiek in complimenten

Veroordeel jij vreemden wanneer je bijvoorbeeld in de trein zit of in de supermarkt loopt? Probeer deze kritische gedachtes te vervangen door iets positief. Het zal je helpen om liever te worden voor jezelf.

4. High and low

Wanneer je met je partner, gezin of huisgenoten bij elkaar zit tijdens het avondeten, vraag dan wat één van hun highs was die dag en één van hun lows. Ben jij in je eentje? Zeg het hardop tegen jezelf.

5. Vijf minuten eerder

Zorg dat het een gewoonte wordt dat je altijd vijf minuten eerder vertrekt dan dat jij dat normaal doet. Deze vijf minuten van rust en vrede zonder stress zal jouw dag positief beinvloeden. 

6. Energievreters

Sommige mensen in jouw leven kosten je energie. Kies er bewust voor om minder aandacht aan hen te besteden en voel je hier niet schuldig over. Je eigen mood en energie staat op nummer één. Het is misschien zelfs tijd om voor altijd afscheid te nemen van bepaalde personen.

7. Vier de kleine dingen

Soms gaat het leven in sneltreinvaart en zijn we super druk. We hoppen van doel naar doel. Zorg dat je bij alles wat je hebt bereikt even stil staat. Wees dankbaar en vier ook alle kleine dingen. Hoe meer jij aandacht besteed aan een gelukkig gevoel, hoe makkelijker dit vermenigvuldigd wordt in jouw leven. Hetzelfde geldt voor negativiteit.

8. Rustig wakker worden

Hoe jij de eerste minuten van jouw dag spendeert, heeft invloed op hoe jij je de rest van de dag gaat ervaren. Als jij met haast opstaat zal jij je onrustiger voelen. Neem de tijd om helemaal zen wakker te worden. Laat je telefoon eerst maar liggen!

9. Groene vlaggen

Focus je energie op het herkennen van groene vlaggen in plaats van altijd op de hoede te zijn voor de rode. Ontdek en waardeer de positieve dingen die mensen in jouw leven brengen.

Beeld: Photo by Brittani Burns on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top