Lifestyle

5 momenten waarop Sex and the City vooruitstrevend was (en 5 x niet)

5 momenten waarop Sex and the City vooruitstrevend was (en 5 x niet)

Wat is een trend in medialand? Reboots van onze oude favoriete series. Sex and the City krijgt een vervolg en om deze reden willen we terugblikken op de (toendertijd) vooruitstrevende seksscènes en topics. Op welke manier was deze show ahead of its time en wat zou anno 2021 echt niet meer kunnen?

De televisieserie werd voor het eerst uitgezonden in 1998. De serie draaide om liefde, mode, vriendschap en obviously seks. Carrie, het hoofdpersonage, was sekscolumnist maar dat wil niet zeggen dat de hele serie sex positive was. Dit zijn tien momenten waarop Sex and the City wel of niet vooruitstrevend was. Wees gewaarschuwd: spoiler alert!

1. Gebruik van seksspeeltjes (wel)

Van het groepje vriendinnen, was Charlotte het meest gereserveerd. Miranda wist haar toch over te halen om het ultieme seksspeeltje genaamd "the Rabbit' aan te schaffen. Charlotte raakte helemaal verslaafd en had uiteindelijk een rabbit interventie nodig.

 

2. Biseksualiteit (niet)

Carrie was op haar derde date met de lieve en leuke Sean toen ze erachter kwam dat hij ooit een relatie met een man had gehad. Tijdens de lunch date (die de vier vriendinnen regelmatig hadden) besproken ze biseksualiteit met elkaar. Carrie vond het raar dat hij er open over was en volgens haar was het een "layover on the way to Gay-town".

3. Telefoonseks (wel)

Miranda had een charmante advocaat ontmoet uit Chicago, helaas was er geen tijd meer om elkaar weer te zien omdat hij zijn vlucht terug moest halen. De oplossing? Steamy telefoonseks.

4. Charlotte's advies (niet)

Van het groepje vriendinnen had je Samantha en Charlotte beide aan de andere kant van het spectrum. Samantha was heel open en avontuurlijk en Charlotte helemaal niet. Dit uitte zich bijvoorbeeld toen ze zei dat mannen niet met 'up the butt' vrouwen trouwen en dat mannen en vrouwen alleen seks met elkaar moeten hebben wanneer ze verliefd zijn op elkaar. Toch is het niet zo dat Charlotte haar mening als de waarheid werd gepresenteerd. In de serie was zij de belichaming van preutsheid.

5. HIV-test (wel)

Veilige seks was niet een prioriteit voor Samantha maar ze liet zich wel testen wanneer een potentiële serieuze relatie dit van haar verwachtte.

6.  Kinkshaming (niet)

Bill Kelley de politicus was into golden showers en na lang nadenken weigerde Carrie zijn verzoek. Carrie bekritiseerde zijn kink vervolgens in haar column. Ondanks dat zij zijn naam niet gebruikte, wist iedereen over wie het ging.

7. Samantha dating Maria (wel)

Samantha beweerde dat ze een 'try-sexual' was en daar was niets over gelogen. Samantha datete de gepassioneerde Maria en trok zich niks aan van haar judgemental vriendinnen.

8. Slutshaming (niet)

Samantha was het meest sex positive van de vriendinnen en de reboot zal helaas niet hetzelfde zijn zonder haar. Miranda, Charlotte en Carrie maakten vaak snarky opmerkingen over Samantha haar seksualiteit. Samantha veroordeelde de rest nooit. Zelfs niet toen Carrie met Aiden aan het daten was en vreemdging met de getrouwde Mr. Big.

9. Rimming (wel)

Miranda werd gerimd door een van haar dates en wist niet wat ze ervan moest vinden. Samantha is natuurlijk on board en zelfs Charlotte laat het - als getrouwde vrouw - toe.

10. Transvrouwen (niet)

Samantha vond niks te gek op het gebied van seks en seksualiteit. Toch was zij samen met de andere drie ook wel eens respectloos, bijvoorbeeld als het over transseksualiteit ging.

Ga jij het vervolg kijken?

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top