Lifestyle

Deel een foto van jouw benen op social media en help straatintimidatie te voorkomen

Deel een foto van jouw benen op social media en help straatintimidatie te voorkomen

Je wordt nageroepen op straat, er wordt naar je gefloten of er wordt naar je gesist net alsof jij iemands huisdier bent. Dit noemen ze catcalling, oftewel straatintimidatie. Je hebt er vast weleens mee te maken gehad, anders behoor jij tot de gelukkige 20 procent.

Anno 2021 vinden we dit soort gedrag écht niet meer kunnen. Zoals Ray BLK zegt in één van mijn favoriete liedjes "a short skirt doesn't mean that I want it". We zouden moeten kunnen dragen wat we willen zonder angst te hebben voor onze veiligheid.

Gambettes Box - de panty's subscription service uit Parijs - is het hier helemaal mee eens en is begonnen met een heel tof initiatief - genaamd #freeyourlegs - samen met de stichting Stop Straatintimidatie. Als jij de straten van Amsterdam kort geleden hebt bewandeld, hebt jij het wellicht al gespot. Gambettes Box heeft 15 spiegels, ter hoogte van de benen, in het centrum van Amsterdam geplaatst om vrouwen aan te moedigen om te dragen wat ze willen.

Gambettes Box wil aandacht geven aan het probleem en ze willen ervoor zorgen dat de petitie voor een nationale boete op straatintimidatie zo veel mogelijk wordt ondertekend. Ze doneren 5 euro aan de stichting bij elke spiegelselfie die wordt gepost op social media. Kom jij een spiegel tegen en wil jij graag doneren aan de stichting? Maak een foto van jouw (blote) benen, tag Gambettes Box en gebruik #freeyourlegs. Een foto van jouw benen zonder spiegel mag ook!

Beeld: Gambettes Box
Deel dit artikel
Back to top