Trendalert × Kabrita

Redenen om voor geitenmelk als flesvoeding te kiezen

Redenen om voor geitenmelk als flesvoeding te kiezen

Of je nu net geboren bent, of al een paar jaartjes meedraait; iedereen heeft de juiste balans aan voedingsstoffen nodig om gezond te blijven en maximaal te genieten van het leven. Borstvoeding is de beste start voor je kindje, maar als je wilt overstappen op flesvoeding of een combinatie van borst- en flesvoeding dan biedt Kabrita opvolgmelk en peutermelk op basis van geitenmelk.

Van oudsher drinkt men wereldwijd in veel landen meer geitenmelk dan koemelk. Wij Nederlanders slurpen echter nog steeds graag liters koemelk weg, alhoewel ook hier steeds meer mensen de voordelen van geitenmelk ontdekken. Waarom zou je je kleintje nou eigenlijk Kabrita producten op basis van geitenmelk geven? Wij zetten de belangrijkste redenen voor je op een rijtje.

Geitenmelk flesvoeding bevat belangrijke voedingsstoffen

In Europese wetgeving is vastgelegd welke voedingsstoffen er in flesvoeding moet zitten. Per stof geeft de wet aan wat de maximale en de minimale hoeveelheid moet zijn. Fabrikanten mogen naast deze wettelijk verplichte voedingsstoffen nog wel extra ingrediënten toevoegen, zolang deze maar zijn goedgekeurd en de veiligheid en voordelen wetenschappelijk zijn aangetoond. Zo weet je zeker dat je kindje alleen het allerbeste binnenkrijgt.

Duurzame productie

Echte geitenmelk van Nederlandse bodem! Kabrita geitenmelk flesvoeding wordt gemaakt van de beste kwaliteit Nederlandse geitenmelk. Deze geitenhouders werken volgens strikte richtlijnen om zo de kwaliteit van de melk en het welzijn van de dieren te garanderen. Kabrita geitenmelk is dus niet alleen lekker en gezond, maar wordt ook nog eens op duurzame wijze geproduceerd.

Gezonde vetzuren

Uit onderzoek blijkt dat geitenmelk meer korte vetzuren bevat dan koemelk. Korte vetzuren zijn makkelijker door de darmen op te nemen. Via het bloed worden de vetzuren direct doorgegeven aan de lever. Daar worden ze gelijk verwerkt, waardoor ze niet terechtkomen in het vetweefsel. Lange vetzuren daarentegen kunnen niet direct via het bloed verwerkt worden. Geitenmelk bevat een hoog percentage van korte vetzuren.

Vitamines en mineralen

Geitenmelk is van nature rijk aan vitamine A, B2 en C. Omdat het lichaam zelf geen mineralen aanmaakt, moeten deze via de voeding in het lichaam komen. Verse geitenmelk bevat daarnaast ook calcium, fosfor, kalium, zink en selenium.

Geitenmelk als basis voor opvolgmelk en peutermelk

Geitenmelk is goedgekeurd als basis voor babyvoeding. De flesvoeding moet voldoen aan een wettelijk verplichte hoeveelheid voedingsstoffen, waaronder koolhydraten, vitamines en mineralen. Ongeacht of je babyvoeding op basis van koemelk of geitenmelk kiest, je kindje krijgt altijd de voedingsstoffen die nodig zijn voor een goede ontwikkeling. Ook Kabrita geitenmelk flesvoeding wordt verrijkt met de mineralen, koolhydraten en vitamines die jouw kindje nodig heeft om goed te groeien.

Kabrita geitenmelk flesvoedingen

Kabrita geitenmelk flesvoeding is een Nederlands product en combineert milde Nederlandse geitenmelk met een moderne samenstelling in lijn met de laatste wetenschappelijke inzichten. Hierdoor ontstaat een flesvoeding die mild is van smaak. Ben je benieuwd naar onze geitenmelk babyvoeding? Ga naar onze webshop en bestel direct online!

Beeld: Kabrita
Deel dit artikel
Back to top