Interior

Dit is waarom wij een interieur willen vol meubels van het Deense HAY Design

Dit is waarom wij een interieur willen vol meubels van het Deense HAY Design

Het interieur van een huis is een reflectie van het karakter van de bewoners. Het laat zien wie er wonen en maakt van het huis een echt thuis. Ook op kantoor laat het interieur zien met wat voor mensen en business je te maken hebt. Een minimalistisch wit interieur zegt iets heel anders dan een klassiek Engelse kantoorinrichting.

Hoe creëer je de juiste sfeer in huis en op kantoor? Uiteraard maken meubels een groot deel uit van de sfeercreatie. Ben je fan van een rustige en minimalistische omgeving? Denk dan eens aan de meubels van HAY. Ze hebben mooie strakke meubels die perfect passen in een strak interieur.

HAY Design

De meubels van met het Deense HAY Design hebben een strakke en minimalistische look. Het gebruik van duurzame materialen voor het ontwikkelen van betaalbaar design is de hoofdgedachte van HAY. Ze maken veel gebruik van kleur. Het felle en brede kleurgebruik is dan ook een zeer herkenbare eigenschap van de meubels. Ben je niet bang van een beetje kleur in je interieur zowel thuis als op kantoor dan zijn de kleurrijke meubels en accessoires van HAY een must voor je inrichting.

Het assortiment van HAY

Het assortiment van HAY is zeer divers. De design collectie bestaat uit meubels zowel voor binnen als voor buiten. De HAY Palissade serie bestaat uit tuinmeubels die zorgen voor een robuuste uitstraling in de tuin. Daarnaast hebben ze voor binnen prachtige design eetkamerstoelen, barkrukken, fauteuils en banken om je woonkamer stijlvol maar minimalistisch in te richten. HAY maakt gebruik van prachtige stoffen van Kvadrat maar je kunt ook kiezen voor design meubels met een leren bekleding. Ook hebben ze verschillende soorten design eettafels. Neem bijvoorbeeldde populaire HAY Loop Stand Eettafel. De Loop Stand Eettafel heeft een speelse uitstraling en een functioneel design. De design eettafel is verkrijgbaar in verschillende neutrale kleuren en maten waardoor het past in ieder interieur.

Het interieur met HAY meubels

Het inrichten van een nieuwe ruimte kan grote uitdaging zijn. Het is daarom van belang om eerst goed te kijken naar de lege ruimte. Daarna ga je binnen om de grote meubels te plaatsen. Denk aan de bank, eettafel en kasten. Als finishing touch ga je de accessoires een mooi plekje geven in het interieur en hang je de muurbekleding op.

HAY tafels zijn strak maar huiselijk zodat je eetkamer een heerlijke plek wordt om urenlang te tafelen. Het materiaal van de design tafels is goed afneembaar (niet geheel onbelangrijk) en perfect te combineren met andere materialen. De vorm van de tafel is ook belangrijk. Kijk eerst naar de ruimte: leent deze zich voor een ronde, vierkante, rechthoekige, grote of kleine tafel? Zoals hierboven gezegd, de ruimte is vast dus pas je meubels aan op de ruimte. Een ronde tafel plaatsen in een kleine ruimte is een hele uitdaging, hier past beter een vierkante of rechthoekige tafel, eventueel met een vast tegen de muur zodat de ruimte optimaal wordt benut. Een grote ruimte is juist zeer geschikt voor een ronde tafel maar ook een grote langwerpige tafel doet het heel goed als je een ruime eetkamer hebt. Kies eens voor verschillende soorten stoelen om er een sfeervolle eetkamer van te maken.

Design stoelen en banken

HAY stoelen zijn verkrijgbaar in allerlei vormen en maten en zeer geschikt om met elkaar te combineren. Door het te combineren geeft het meer diversiteit in het interieur. Zo staan houten design stoelen ook goed met gestoffeerde stoelen maar kan natuurlijk ook prima gecombineerd worden met kunststof stoelen. Denk aan de populaire HAY About a Chair collectie. Deze kunnen in ontzettend veel mogelijkheden geleverd worden.

Het kiezen van een design bank kan een lastige keuze zijn. Het allerbelangrijkste is dat de bank goed zit natuurlijk. De banken van HAY hebben een minimalistische uitstraling maar zitten wel zeer comfortabel. Neem de Mags bank van HAY. Deze bank bestaat uit verschillende componenten waardoor je geheel naar keuze het model kan bepalen. Tevens heeft HAY ook mooie design kussens waarmee je extra comfort creëert op de bank.

Om de woonkamer één geheel te laten worden, kan er een mooi vloerkleed neergelegd worden. Dit kan onder de bank maar ook onder de eettafel zodat er duidelijk onderscheid wordt gemaakt tussen de woonkamer en het eetgedeelte.

Beeld: HAY
Deel dit artikel
Back to top