Fashion

Deze jassen mogen in 2021 niet ontbreken in je voorjaarslook

Deze jassen mogen in 2021 niet ontbreken in je voorjaarslook

De lente staat nu echt voor de deur: de dagen worden langer, de zon laat zich steeds vaker zien en de vogeltjes beginnen al vroeg met fluiten. Ben jij ook gek op het voorjaar en kun je niet wachten om weer lekker buiten te kunnen zitten? Vergeet dan niet om te investeren in een goede voorjaarsjas, aangezien de lente in Nederland nog best fris kan zijn.

In 2021 zien we diverse trends op het gebied van damesjassen voor de lente. Wat dacht je bijvoorbeeld van de cropped jasjes trend die we dit jaar massaal gaan zien? In dit artikel vertellen we je meer over dé jassentrends voor deze lente.

Klassieke trenchcoat is altijd goed

Eén van de jassen die we ieder voorjaar weer zien in de collecties, is de trenchcoat. Dat is niet zo gek, want deze classy jas is goed te combineren in diverse soorten looks. Don’t we all just love the trenchcoat? Dit jaar heb je misschien wel meer keuze dan ooit wanneer het om kleuren en pasvormen gaat. Natuurlijk is een standaard beige of camel trenchcoat te gek, maar misschien wil je juist wel eens uitpakken en kiezen voor een paarse of mintgroene trenchcoat. Het kan allemaal. Extra leuk is wel dat je dit soort jassen online gewoon met korting kunt scoren. Bij bespaardeals vond ik een heerlijke Stradivarius kortingscode waarmee je direct voordeel pakt op je nieuwe trenchcoat. Lekker begin van de lente toch?

Stoere shackets in de lente 2021

Vind je een trenchcoat toch iets te netjes voor jouw smaak? Maar ben je wel op zoek naar een fijne jas die je goed warm kan houden? Kies dan voor de shacket, een enorm trendy jas die wel iets weg heeft van een houthakkersblouse. Shackets zijn rechte jassen die net boven je billen vallen. Ze bestaan uit grote ruiten en vlakken en zijn in verschillende kleuren te koop. Wat in ieder geval ontzettend leuk is om te dragen, is een rood met zwarte shacket met een knipoog naar de echte houthakkersblouse. Uiteraard kun je ook gewoon gaan voor een zwart met witte of een babyblauw met grijze versie. Draag de shacket met een stoere jeans en een warme coltrui of juist op een little black dress.

Cropped jassen trend voor dames

Een andere voorjaarstrend voor damesjassen deze lente is een wel heel bijzondere; eentje waar je misschien al wel wat over gelezen hebt. Dat is namelijk de cropped jassen trend en dat is precies wat je denkt wat het is. Waar we enkele jaren geleden niet meer om de cropped tops heen konden, maken die topjes deze lente plaats voor cropped jassen. Dat zijn jassen die een stuk korter zijn dan je gewend bent en die in de meeste gevallen tot net op of over je ribben vallen. Dat is misschien even wennen qua lengte, maar je zult zien dat het er uiteindelijk heel tof uit kan zien. Dit soort jasjes draag je met een hoge taillebroek of -rok of op een jurkje, waardoor het de ideale damesjas voor de lente is.

Vintage sportjasjes zijn de trend

Nog zo’n leuke trend waar je van houdt of waar je misschien niets van moet weten: vintage sportjasjes of sportjasjes met een vintage look. Steeds meer sportieve merken komen met sportieve jacks die een 80's of 90's look hebben. We love it! Dit soort jacks zijn echt perfect voor frissere dagen tijdens het voorjaar. Ze hebben namelijk alle kenmerken om lekker te shinen. Zo staat een sportief jack ideaal op een gewone jeans, maar past het ook goed in een modieuze look met een flared legging en een sweater of blouse. Daarnaast zijn dit soort jasjes met sportieve twist in diverse uitvoeringen verkrijgbaar, waardoor er écht voor ieder type vrouw een passend jasje te koop is. Hoe combineer jij deze te gekke trend?

Blazers in een vrolijk kleurtje

Last but not least is er nog de gekleurde blazer waar je altijd op terug kunt vallen wanneer je met bovenstaande trends niet zoveel kunt. Blazers zijn van die tijdloze jassen die ieder seizoen in je outfit kunnen worden gecombineerd. Het voordeel ervan is dat je zo’n jasje in de herfst of de winter gewoon binnen draagt op je look. Kies deze lente voor een vrolijke felle kleur om het voorjaar goed in te luiden. Met fel bedoelen we ook echt fel - wat dacht je van een limegroene blazer? Of ga je liever voor een blazer die felroze of -oranje is? De keuze is reuze, waardoor er voor iedere smaak wel een blazer te vinden is. Combineer de blazer in iedere look: met zwarte jeans, met een kleurrijke rok, met een flared legging met print. 

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top