Interior

De nieuwste woonaccessoires trends van 2021

De nieuwste woonaccessoires trends van 2021

Woonaccessoires maken je interieur helemaal af. Woonaccessoires geven je interieur net dat ene persoonlijke tintje. Ze maken je huis tot een thuis. Dat leuke tafeltje met die kaarsjes erop. Het beeldje dat je kocht toen je door Afrika reisde. De kussens die op je bank liggen en die matchen met het kleed op je vloer.

Slechts meubels in je huis en weinig accessoires passen goed bij een minimalistische stijl, maar maken je huis net niet helemaal af. Ook in een minimalistische inrichting zijn accessoires belangrijk. Samen met je meubels versterken accessoires de sfeer van je huis.

In dit artikel lees je alles over de trends voor 2021 op het gebied van woonaccessoires.

Accessoires uit verschillende landen combineren

Afgelopen jaar konden we niet veel op reis. Misschien is het daarom dat het combineren van woonaccessoires uit verschillende landen een trend werd. Je kunt bijvoorbeeld een Scandinavisch tafeltje van licht hout combineren met leuke Oosterse waxinelichthouders zoals de waxinelichthouders van Merel in Wonderland. Of glanzende fluwelen kussentjes in felle kleuren op een bank in een neutrale tint zoals bruin of grijs.

Duurzame woonaccessoires

Hergebruiken en recyclen. In een tijd waarin klimaatverandering een grote rol speelt is het hergebruiken van spullen erg populair. Ook in 2021 zie je dit terug in de trends op het gebied van woonaccessoires. Een aantal mooie planten mogen niet ontbreken in je inrichting. Kijk of je oude spullen hebt waar je iets leuks mee kunt doen. Bijvoorbeeld een oude ladder aan het plafond met hangplanten eraan. Van oude dingen kun je vaak iets heel tofs en unieks maken. Dat is origineel, goedkoop en erg duurzaam! Duurzame meubels, bijvoorbeeld een oude kast die je een likje verf kunt geven, kunnen goed gecombineerd worden met moderne meubels. Met deze combinatie creëer je een verrassend interieur.

Fluffy woonaccessoires

Teddystof zagen we al eerder de afgelopen winter op straat. Bijna iedereen heeft wel een bruine of witte teddyjas in de kast hangen. Deze trend is nu overgesprongen naar woonaccessoires. Een aantal fluffy kussentjes op je bank mogen niet ontbreken in 2021. De teddytrend zie je dit jaar ook in stoelen, banken en tapijten en vloerkleden terugkomen. De stof nodigt uit om te ontspannen en te genieten en maakt je huis gezellig.

Aardetinten en natuurlijke materialen

In 2021 draait alles om aardetinten en natuurlijke materialen. Donkerblauw en terrakleuren. Erg trendy in 2021. Dan die andere trend van dit jaar, natuurlijke materialen. Natuurlijke accessoires van wol, riet en hout zijn schitterend om terug te laten komen in je interieur. Ze hebben een rustgevende werking en veel materialen kun je makkelijk met elkaar combineren omdat natuurlijke materialen goed bij elkaar passen. Denk aan een wandkleed geweven van een mooie stof. Gevlochten manden of een gebreide poef met een jute vloerkleed creëren een stijlvolle uitstraling. Combineer dit met een bijzettafeltje van hergebruikt hout en je hebt een prachtig landelijk en duurzaam interieur.

Scandinavische woonaccessoires

Een minimalistisch interieur. Dat is waar het Scandinavische interieur bekend om staat. Less is more. Bij een Scandinavisch interieur draait alles om het weglaten van dingen. Kies enkele woonaccessoires die de aandacht trekken en houd de rest minimalistisch. Met zachte en natuurlijke materialen creëer je toch een warme uitstraling.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Billie Rose (@billierose)

Woonaccessoires van bamboe, riet of rotan

Ook woonaccessoires van bamboe, riet en rotan zijn helemaal hot dit jaar. Bamboe en rotan zijn beide natuurlijke materialen. Beide materialen zijn sterk en flexibel en in allerlei vormen te buigen. Rotan en riet worden vaak door elkaar gehaald. Rotan is een lianensoort die groeit in het tropisch regenwoud. Riet is een waterplant die niet geschikt is voor meubels, maar wel gebruikt kan worden in accessoires. Bamboe is een grassoort en een stuk lichter. Rotan zie je veel terug in accessoires als lantaarns en manden. Een rotan opbergmand is ideaal voor het opbergen van spullen, maar ook leuk met een grote plant erin.

Dit jaar zien we een combinatie van een landelijk interieur met veel natuurlijke materialen en kleuren gecombineerd met een bohemien interieurstijl, waarin accessoires uit verschillende culturen een grote rol spelen. Ook is het hot om modern en minimalistisch te combineren met duurzaam en oud en gebruikt. Contrasten staan centraal. Ook gezelligheid ontbreekt niet in het interieur van 2021. Om je huis gezellig te maken gebruik je dit jaar accessoires en meubels van fluffy materialen of teddystof.

Beeld: Photo by Italic on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top