Lifestyle

5 tips om van dit voorjaar een groot feest te maken

5 tips om van dit voorjaar een groot feest te maken

Wat de komende weken en maanden ons gaat brengen, is nog niet helemaal duidelijk. Eén ding is wel zeker: over een niet al te lange tijd, is het écht lekker weer en dat voor weken achter elkaar. Hoog tijd dus om je mentaal in te stellen op de lente en zomer en te gaan bedenken wat je deze seizoenen gaat doen.

Wij willen er sowieso een feestje van maken - coronamaatregelen of niet - en denken daarbij groots. Die eerste lekkere hete dag waarbij je in jouw eigen opblaasbare jacuzzi de verkoeling opzoekt en een easy up partytent waaronder je kunt schuilen voor de bloedhete zonnestralen tijdens een barbecue. Wij worden er vrolijk van!

Nog meer dingen waarmee jij er sowieso voor kan zorgen dat dit voorjaar een feestje wordt? Wij hebben vijf tips!

1. Neem jouw tuin, terras of balkon onder handen

Vrijwel elk huis in Nederland is voorzien van een buitenruimte. Hoe groot deze ook is, zorg ervoor dat deze mooier en fijner wordt dat deze is geweest. Jouw huis is belangrijker dan ooit en jouw balkon, terras of tuin horen daarbij. Investeer in een mooie tuinset, fleur de boel op met fraaie planten, haal het onkruid weg en voorzie de grond eens van iets nieuws. Denk daarbij aan een frisse grasmat of een vloerkleed voor in de tuin. Vergeet vooral niet goede verlichting. Plaats her en der windlichten en gebruik een lichtsnoer om extra sfeer te creëren. Ben je dol op barbecuen en kun je dit doen op of in jouw buitenruimte? Koop dan eens echt een goede, zeker als je van koken houdt. 

2. Organiseer een fantastische picknick

Je hebt vast wel eens gepicknickt op deze manier: je kocht een paar kant-en-klare hapjes bij de supermarkt en nam een flesje wijn of fris mee. Op zich niet verkeerd maar het kan natuurlijk beter. Organiseer dit voorjaar een fantastische picknick waarvoor jij jouw dierbaren uitnodigt (check even hoe groot de groep mag zijn tegen die tijd). Buiten tijd met elkaar besteden is de minst risicovol en om het helemaal corona proof te maken, zorg je ervoor dat de hapjes op een handige manier geserveerd worden. Baken de ruimte waar jullie je zullen bevinden af met behulp van kleden, ballonnen of andere leuke decoratie en neem iets meer waar muziek uitkomt. Kan niet misgaan toch?

3. Boek een weekje weg

Of een reis over de grens er nou in zit of niet, dit voorjaar moet je gewoon ervoor zorgen dat je even een weekje weg kan. Alleen dan kom je echt tot rust en kun je even opladen. Als je niet in jouw vertrouwde omgeving zit, dan zul je niet in routines vervallen zoals het doen van de was of schoonmaken. Dat is simpelweg gewoon even niet belangrijk. Bedenk met wie jij een weekje weg zou willen gaan en kies voor de variatie eens een keer voor iemand anders dan jouw go to persoon (tenzij je dit heel graag wilt natuurlijk) - hiermee kun je altijd nog een keer weggaan. Wat je voorkeur ook is. een rustige of juist een bruisende omgeving, er zijn genoeg leuke opties voor elk budget. Onderzoek van te voren even wat er te doen is en bedenk een aantal activiteiten waar je blij van wordt. Zo zul jij je in ieder geval niet vervelen, ook als dingen dicht zijn. 

4. Maak 's avonds een kampvuur op het strand

Vuur heeft iets magisch: je blijft er naar kijken. Het is warm en geeft een knus gevoel. Tijdens een lekkere voorjaarsdag is het daarom een goed plan om naar het strand te gaan aan het einde van de dag en een kampvuur te maken. Neem snacks (marshmallows!) en drinken mee zodat je wat versnaperingen bij de hand hebt. Het geluid van de golven die op het zand rollen, doet je ontspannen en als je dan ook nog eens goed gezelschap hebt dan heb je gegarandeerd een fijne avond!

5. Organiseer een spelletjesmiddag buiten

Je bent nooit te oud om een spelletje te doen en als er iets voor gezelligheid zorgt, dan is het dat wel. Trommel je beste vrienden of andere dierbaren op en organiseer een spelletjesmiddag. Denk hierbij aan Twister, jeu de boules, badminton en ring gooien. Is het écht mooi weer? Vergeet dan geen waterpistolen te regelen om de dag af te sluiten met een verfrissend einde. Succes gegarandeerd!

Beeld: Unsplash
Deel dit artikel
Back to top