Lifestyle

Kiezen voor een groene energieleverancier en meer tips om groener te leven

Kiezen voor een groene energieleverancier en meer tips om groener te leven

Herinner jij je de klimaatfilm 'An Inconvenient Truth' van Al Gore nog? Deze film verscheen in 2006 en daarbij ontstond er een trend rondom duurzaam leven. Door de jaren heen kwam groener leven weer lager op de prioriteitenlijst te staan voor veel mensen.

Gelukkig zien we daar sinds een aantal ook weer een verandering in en hopelijk blijft dat ook zo. Er zijn steeds meer opties mogelijk en dingen die je kunt doen, bijvoorbeeld een onderzoek naar de groenste energieleverancier. Steeds meer nieuwe bedrijven worden opgericht of oude bedrijven hervormd en dit soort initiatieven zien we ook terug in de lifestyle, interieur en modewereld.

We weten dat een volledig duurzaam leven in 2021 nog niet haalbaar is. Er zijn wel een aantal dingen die jij kan doen om toch een beetje bij te kunnen dragen. Met behulp van deze vijf tips kun jij een beetje groener leven!

1. Menstruatiecup

Als je de mogelijkheid hebt, ruil dan je maandverband en tampons in voor een menstruatiecup. Het is even wennen en uitzoeken hoe je het moet gebruiken, maar daarna wil je misschien niet meer anders. Een cup hoef je maar twee keer per dag te vervangen en deze kun je hergebruiken. Je bespaart geld en je bent milieuvriendelijker. Win win, zeggen wij!

2. Groene energieleverancier

Kies voor groene stroom. Kolen, olie en gas zijn fossiele brandstoffen die onnodig veel vervuiling veroorzaken en meer CO2 uitstoten. Deze vorm van stroom wordt ook wel grijze stroom genoemd. Groene stroom stoot minder CO2 uit en wordt opgewekt uit hernieuwbare energiebronnen, zoals zon en wind. Je bent niet veel duurder uit maar wel milieuvriendelijker bezig!

3. Minder plastic gebruiken

Probeer meer plasticvrij te leven. Bij een supermarkt bezoekje komt bijvoorbeeld al veel plastic kijken. Schaf een groente en fruitzakje aan en zorg dat je altijd een canvastas bij je draagt. Verruil plastic waterflesjes in voor een herbruikbare variant. En hoe leuk is deze melkkarton waterfles?!

4. Lenen in plaats van kopen

De deeleconomie is booming en steeds meer initiatieven komen van de grond. Er zijn genoeg apps die jouw kunnen helpen bij lenen en delen. Er zijn ook opties voor groener shoppen. Zo kan je tweedehands kleding shoppen of bij duurzame merken kopen. Woon je in of rondom Amsterdam? Dan zou je toffe kleding lenen eens moeten uitproberen!

5. Herstellen en hergebruiken

Gooi jouw dure schoenen die kapot zijn niet weg. Laat ze herstellen. Geef ze een tweede leven en jij kan nog langer genieten van jouw favoriete laarzen. Word ook zelf een echte creabea! Hergebruik materialen zoals stof en maak je eigen scrunchies. Houd je van interieur en wil je iets origineels in je huis? Struin dan kringloopwinkels af en transformeer een ouderwets meubel met een likje verf.

Beeld: Photo by DESIGNECOLOGIST on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top