Lifestyle

10 dating tips voor drukke mensen

10 dating tips voor drukke mensen

Daten in deze tijd valt niet mee. Als je tijdens deze pandemie het ook nog eens druk hebt, is op zoek gaan naar de liefde niet vanzelfsprekend. Wij vinden toch dat liefde prioriteit moet hebben.

Er zijn nieuwe dating trends gaande en veel (eerste) afspraakjes vinden nu plaats online. Aanpassingsvermogen en tijd vrij kunnen maken, is nodig. Wij delen deze tien tips met je zodat jij alsnog kan daten met een druk leven.

 

1. Communicatie

Wees duidelijk wat je voorkeur heeft als het gaat om communicatie. Daten is al moeilijk genoeg en je wilt misverstanden zoveel mogelijk voorkomen. Als je het druk hebt, kan het zijn dat je nog weleens vergeet om te antwoorden op berichtjes. Geef dit aan en kies ervoor om kort te bellen om een date in te plannen met elkaar.

2. Dating apps

Met een druk of hectisch leven moet je echt tijd maken als je wil daten via dating apps. Je zal bij jezelf na moeten gaan of dat het waard is. Eindeloos swipen, ongemakkelijke small talk voor dat je iemand om zijn of haar nummer kan vragen en dan begint de chit-chat weer opnieuw. Je bent eeuwen verder voordat je daadwerkelijk een afspraakje hebt ingepland. Nu we toch thuis zitten, heb je er misschien meer tijd voor. Daarnaast is het nu extra moeilijk om een potentiële match fysiek tegen het lijf te lopen.

3. Strategisch plannen

Je heb tijd besteed aan je haar, make-up en outfit. Maak het de moeite waard en doe aan 'dubbel boeken'. Plan twee afspraken in achter elkaar. Ga je iets leuks doen met vriendinnen? Daarna kun je gelijk door naar je date. Zorg wel dat je dit van tevoren overlegt met je besties. Als je het druk hebt benut je jouw tijd op deze manier optimaal.

4. Pact sluiten

Is daten ondanks dat je druk bent echt belangrijk voor jou? Zorg er dan voor dat je een pact afsluit met één van je vrienden. Zet een doel van X aantal dates per maand. Je vriend of vriendin is er dan verantwoordelijk voor dat jij je hieraan houdt. Virtueel daten telt ook mee! Op die manier heb je echt een stok achter de deur. 

5. Plan een date echt in

Stel niet alleen maar een dag voor. Wees kort en krachtig, stel een dag en een tijdstip voor en misschien zelfs ook gelijk de plek en wat jullie gaan doen. Zo voorkom je dat jij heen en weer blijft appen of bellen. Het komt wellicht een beetje agressief of dominant over maar daarom is het handig om het op een goede manier te brengen. Als je weet wat je wilt dan kun je net zo goed geen tijd verspillen.

6. Waar gaat de relatie heen?

Heb je al een aantal dates er op zitten met iemand? Wees direct en vraag of jullie een beetje op één lijn zitten. Als je zo gauw mogelijk vaststelt waar de relatie potentieel naar toe zou kunnen gaan, verbras jij je waardevolle tijd niet.

7. Gemeenschappelijke interesses

Voor welke activiteiten maak jij sowieso tijd vrij? Dit kan wandelen zijn, sporten of je favo Netflix show kijken. Als je beide iets leuk vindt, kun je dat met elkaar doen. Zo leer je elkaar beter kennen én je vangt twee vliegen in een klap.

8. Wees selectief

Openminded zijn is goed, iemand een kans geven ook. Tegelijkertijd is selectief zijn gewoon nodig als je weinig tijd beschikbaar hebt. Vind hier een balans in. Wees kieskeurig als het gaat om het spenderen van je tijd met iemand.

9. Prioriteiten aanpassen

Het is van belang dat je prioriteiten stelt in je leven. Daten kan hoog op je lijstje staan, maar het kan zijn dat je er op de één of andere manier geen tijd voor vrij maakt. Als dit het geval is bij jou, moet jij je leven opnieuw evalueren. Wat wil je écht? Plan een aantal date avonden in je agenda en houd jezelf eraan!

10. Uit je gevoelens

Je toekomstige levenspartner zal je begrijpen en ondersteunen wanneer jij het druk hebt. Heb je echt geen tijd voor iemand, maar je vindt hem of haar wel echt heel leuk? Wees gewoon eerlijk en leg uit waarom je geen tijd hebt. Wees eerlijk over je schema en je gevoelens. Als het voorbestemd is, zal er geduld zijn.

Succes met daten!

Beeld: Photo by Hian Oliveira on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top