Fashion

Al gezien? Lee x H&M: deze collectie is hebberigmakend én duurzaam

Al gezien? Lee x H&M: deze collectie is hebberigmakend én duurzaam

Heb jij de collectie van H&M x Lee al gezien? De items van de samenwerking met het iconische Amerikaanse denim merk, staat al een aantal dagen online. Wees er snel bij als je nog een paar goede jeans en bijpassende items wilt scoren!

Lee bestaat al meer dan 130 jaar en staat voor innovatie en een duurzame toekomst; twee aspecten waar de samenwerking tussen H&M en Lee om draait. De damescollectie heeft een ‘90’s vibe en bestaat (nu nog) uit loose fit jeans, t-shirts, crop tops en hippe accessoires. Het klapstuk van de collectie is Lee’s klassieke rider jacket. Deze is in een nieuw oversized jasje gestoken.

Wat bijzonder is aan deze collectie, is de manier waarop de items zijn geproduceerd. Zo bevat deze bijvoorbeeld H&M’s eerste jeans van 100% gerecycled katoen. De duurzame methodes waarmee de items zijn geproduceerd, zijn allemaal gecontroleerd door een externe partij. Op de webshop kun je nu ook het Life Cycle Assessment zien, waarmee ze aangeven welke impact een item heeft op de C02-uitstoot en het water- en energieverbruik.

De complete collectie shop je hier!


Wide Ultra High Waist Jeans bij HM.com


Denim jack van lyocellmix bij HM.com


H&M+ Katoenen T-shirt bij HM.com


Shopper van canvas bij HM.com

Beeld: H&M
Deel dit artikel
Back to top